Εμπειρίες εθελοντών σε EVS

Διαβάστε εδώ μερικά παραδείγματα αλλά και εμπειρίες προγραμμάτων EVS τα οποία συντόνισε η ΕΛΙΞ και συμμετείχαν Έλληνες εθελοντές σε όλο των κόσμο.

 

  • Αύρα – Δανία, Århus: συμμετοχή στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα “randers rain forest-tropical zoo” για την περίθαλψη και παρακολούθηση ζώων.

  • Ευάγγελος – Ολλανδία , Άμστερνταμ: συμμετοχή σε πολιτιστικό πρόγραμμα βασισμένο σε video art,, θέατρο και εικαστική τέχνη.

  • Θανάσης και Ευτυχία - Λιθουανία, Βίλνιους: συμμετοχή στο οικολογικό πρόγραμμα “ecological ring” για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των κατοίκων της πρωτεύουσας της Λιθουανίας.

  • Ελίνα και Λευτέρης – Πορτογαλία, Λισσαβόνα: εθελοντική εργασία στο “Sailing World Championship” για την υποδοχή των αθλητών και των επισκεπτών, τη παροχή πρώτων βοηθειών και τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

  • Θωμάς – Γερμανία, Απόλδα: συμμετοχή σε μια ομάδα 10 εθελοντών Ε.Ε.Υ. που απασχολούνται σε εναλλακτικά νηπιαγωγεία με βάση το μοντεσοριανό σύστημα εκπαίδευσης.

  • Ελένη – Τουρκία, Κωνσταντινούπολη: εθελοντική εργασία στο “Basak Culture and Art Foundation” στηρίζοντας και συμβάλλοντας στις δράσεις του οργανισμού.

 

Διαβάστε αναλυτικότερα τις εμπειρίες εθελοντών:

- Εδώ λέει “Île de la Réunion”, το ξέρεις;
- Είναι νησί της Γαλλίας στον Ινδικό, το έχει πάνω το χαρτονόμισμα του ευρώ, να δες!

 

Ποτέ δεν περίμενα ότι αυτή η συζήτηση θα εξελισσόταν σε μια εμπειρία ζωής, και ότι αυτό το μέχρι τότε άγνωστο για μένα νησί στη μέση του Ωκεανού θα γινόταν ένα σπίτι 8.000 χιλιόμετρα μακρυά από το δικό μου.

 

Χωρίς να καταλάβω πώς, μετά από 36 ώρες ταξίδι, 3 πτήσεις, και ένα ξεχασμένο πορτοφόλι, είδα στο παράθυρο του αεροπλάνου να ξεπροβάλλει ένα μικρό αλλά

Read more

Δεκέμβριος 2015


Ολοκληρώνοντας σχεδόν ένα μήνα στο όμορφο Barlinek, μια πόλη πολύ γραφική μέσα στη φύση… και η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω από που να αρχίσω.


Πριν από ένα χρόνο ούτε που μου είχε περάσει από το μυαλό να πάω στο εξωτερικό και πόσο μάλιστα στην Πολωνία κάνοντας EVS. Είχα σκεφτεί πως πρόκειται για μια κρύα χώρα, κυριολεκτικά και μεταφορικά. πόσο λάθος έκανα. Είναι βλέπετε αυτές οι στερεοτυπίες, που όλοι έχουμε στο μυαλό μας για τα ωραία μέρη. την Ισπανία, τη Γαλλία, την Αγγλία.

Read more

01/03/2015 έως 01/12/2015.

 

Ψάχνοντας να βρω κάτι δημιουργικό να κάνω μιας και ήμουν άνεργος, μέσα από μια συζήτηση με μία φίλη, έμαθα για την ΕΛΙΞ και αμέσως δήλωσα συμμετοχή, σε πρόγραμμα EVS στην Τοσκάνη της Ιταλίας.

 

Βασικός σκοπός του προγράμματος, ήταν η προώθηση και η μετάδοση της βιωσιμότητας στην καθημερινή ζωή.

 

Έπειτα από ένα περιπετειώδες ταξίδι λόγο άσχημων καιρικών φαινομένων, έφτασα στη Φλωρεντία όπου θα ήταν και η βάση μου.

 

Η προσαρμογή και η συμβίωση με

Read more

01/07/14 - 30/09/14 - 3 μήνες.
Volunteer: Chrysothemis MOUMTZI.
Title: Equipe européenne pour le Patrimoine.
Hosting Organisation: études ET chantiers Bretagne - Pays de la Loire.
Sending Organisation: ELIX - Conservation Volunteers Greece.

 

1 Ιουλίου. Η πρώτη μέρα μου στη Γαλλία. Δάσος, ψύχρα (για 1η Ιουλίου) και ερημιά! «Εδώ θα μείνετε!», μας είπαν. Ούτε σήμα δεν είχαμε στα κινητά μας!

 

Θα έπρεπε να στήσουμε τις σκηνές μας εκεί, με σκοπό μέσα σε 3 εβδομάδες να ανοίξουμε ένα μονοπάτι

Read more

Μέσα από άλλα εθελοντικά προγράμματα της EΛΙΞ, έμαθα για την Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (EVS) και αποφάσισα πως ήρθε και η δική μου σειρά να συμμετέχω αυτή τη χρονιά σε ένα τέτοιο πρόγραμμα. Αφού βρέθηκε το κατάλληλο πρόγραμμα, ετοίμασα βαλίτσες και έφυγα για Ισπανία.


Εφτά μήνες μπορεί να ακούγονται πολλοί για κάποιους, αλλά εγώ ήξερα από την αρχή πως δε θα ήταν αρκετοί! Εργάστηκα λοιπόν ως εθελοντής της Οργάνωσης "Associacio PROSEC Promotora Social", σε μία πόλη της Καταλονίας που ονομάζεται

Read more

Εγγραφείτε στο NewsLetter της ΕΛΙΞJoomla Extensions powered by Joobi

logo flickrVisit ELIXgr on youtubeFollow ELIX on Google+Follow ELIX on twitterFollow ELIX on Facebook