Η ΕΛΙΞ για αυτή την εβδομάδα έχει επιλέξει 10 προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας (2 για εφήβους) στην Ιταλία, στην Γερμανία, την Γαλλία, την Πορτογαλία και την Τσεχία.

 

Στις προτάσεις αυτές μπορείς να βρεθείς σε πολλές και διαφορετικές πόλεις της Γαλλίας με σημαντική ιστορία και να βοηθήσεις στην ανάδειξή τους, σε αρχαιολογικό χώρο στην Ιταλία και να δημιουργήσεις ένα ντοκιμαντέρ, ή στην Πορτογαλία όπου θα μάθεις μια παραδοσιακή αρχαία τέχνη κατασκευής σπιτιών και άλλα πολλά...!!!

 

1. IJGD 25329, EXPERIENCE OLD CRAFTSMANSHIP AND CREATE AN OASIS, Πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας στην Γερμανία στην πόλη Mettlach, Seerland (πολύ κοντά στην Γαλλία και στο Λουξεμβούργο). Ένα δημιουργικό πρόγραμμα για ηλικίες 16-26, στη περίοδο 08/08 - 29/08/15. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα διεξάγεται στο χώρο ενός αρχαίου κτηρίου, του 18ου αιώνα, το οποίο θα γίνει ένα διεθνές σημείο συνάντησης καλλιτεχνών. Οι εθελοντές καλούνται να βοηθήσουν σε διάφορες κατασκευές και στην δημιουργία μιας ινδιάνικης σκηνής (teepee).

2. CPI15, WHV – HISTORY LIVES AT HERCULANEUM! Πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας για νέους 18-30 στην Ιταλία στο Ercolano για τις μέρες 04/07 - 15/07/15. Το Workcamp αυτό έχει επιμορφωτικό χαρακτήρα αφού οι συμμετέχοντες θα μάθουν για την σημασία του αρχαιολογικού χώρου στην περιοχή και θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα ντοκιμαντέρ με τις απόψεις των τουριστών και των ντόπιών. Επιπλέον δραστηριότητες τους θα είναι να αναδείξουν τους κήπους και την πολιτιστική κληρονομιά του χώρου. Motivation letter απαραίτητο.

 

3. IBG45, OBERNBURG, Πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας στην Γερμανία στην πόλη Obernburg, την περίοδο 11/08 - 01/09/15 για εθελοντές άνω των 18 χρονών. Οι εθελοντές θα πρέπει να είναι έτοιμοι να δουλέψουν με παιδία 8-14 χρονών καθώς θα είναι ομαδάρχες της καλοκαιρινής κατασκήνωσης των παιδιών. Οι εργασίες που θα αναλάβουν κυρίως οι εθελοντές θα είναι ο σχεδιασμός των παιχνιδιών, των εργαστηρίων και των δραστηριοτήτων για τα παιδία, καθώς θα πρέπει και να συντονίζουν τα παιδία στις εκδρομές. Οι εθελοντές θα πρέπει να ξέρουν κολύμπι καθώς υπάρχουν δραστηριότητες στην λίμνη, και ελεύθερος χρόνος για κολύμπι. Motivation Letter απαραίτητο.

 

4. NOISY-LE-GRAND Προγράμματα εθελοντικής εργασίας στην Γαλλία στην πόλη Noisy Le Grand για εθελοντές 18+ που θα εργαστούν στο χώρο δημιουργώντας τον ζεστό και φιλόξενο για τους νέους, διοργανώνοντας διάφορες εκδηλώσεις, γεύματα, καφέδες έτσι ώστε οι ντόπιοι να έρθουν σε γνωριμία με τις νέες κουλτούρες και έθιμα. Το πρόγραμμα διεξάγεται σε δύο περιόδους.
Πρώτη περίοδος: 08/07 - 29/07/15 - CONCF-093, NOISY-LE-GRAND 1
Δεύτερη περίοδος: 05/08 - 26/08/15 - CONCF-094, NOISY-LE-GRAND 2

 

5. CONCF-067, LOGUIVY PLOUGRAS, Πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας στην Γαλλία στο χωριό Loguivy-Plougras για τις μέρες 05/08 - 26/08/15. Εθελοντές ηλικίας 18+ θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ένα πρόγραμμα ανακατασκευής ενός παραδοσιακού πέτρινού τοίχου φέρνοντας τον στην αρχική του κατάσταση. Δηλαδή οι εθελοντές θα προσπαθήσουν να αναδείξουν τα αρχαία τείχη της πόλης. 

 

6. CONCF-068, SAINT SULIAC, Πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας στο χωριό της Γαλλίας, SaintSuliac για τις μέρες 07/08 - 28/08/15. Εθελοντές από όλο τον κόσμο ηλικίας 18+ καλούνται να εργαστούν σε ένα αρχαίο αρχοντικό το Chabossiere, κτίσμα του 16ου με 17ου αιώνα. Πλέον έχει ανακατασκευαστεί, αλλά υπάρχουν ακόμα τμήματά του που μαρτυρούν την αρχαιολογική του σημασία. Οι κύριες εργασίες αφορούν την ανάδειξη των αρχαίων τειχών με την διατήρηση της αρχαίας γραμμής τους.

7. JR15/228, ETOILE-SUR-RHÔNE FR SPEAK, Πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας για νέους 18 έως 30 χρονών στην Γαλλία στο χωριό Etoile Sur Rhône για την περίοδο 28/06 - 18/07/15. Το πρόγραμμα αυτό καλύπτει πολλές πτυχές αφού οι εθελοντές θα πρέπει να βοηθήσουν αρχικά για την ανακαίνιση ενός χώρου, ενώ στην συνέχεια θα συμμετέχουν στην δράση προς όφελος των ηλικιωμένων κατοίκων της Etoile βοηθώντας τους στην κηπουρική στην ζωγραφική και στην καθαριότητα. Οι εθελοντές θα πρέπει να έχουν την βασική γνώση των Γαλλικών και να είναι πρόθυμοι να εξασκήσουν την γλώσσα καθώς θα έρθουν σε συνεργασία με τους ντόπιους.

8. VAP-PT-04, QUINTANE MUSECOLOGICAL FARM (PORTUGAL), Πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας για τις μέρες 23/08 - 06/09/15 στην Πορτογαλία στην πόλη Seia. Εθελοντές από όλο τον κόσμο, άνω των 20 χρονών, θα λάβουν μέρος στο οικολογικό αυτό πρόγραμμα και θα μάθουν και θα δημιουργήσουν ένα κυκλικό σπίτι από ξύλα, χώμα, και άχυρα κοντά σε μία φάρμα. Extra Fee: 150.00€.

 

Προγράμματα για Εφήβους

9. CONCF-043, BESSAY-SUR-ALLIER Πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας για εφήβους 15-17 στην Γαλλία στην μικρή πόλη BESSAY-SUR-ALLIER για τις μέρες 05/08 - 19/08/15. Ένας από τους κύριους στόχους των εθελοντών θα είναι να βελτιώσουν την πρόσβασή των επισκεπτών στις όχθες του ποταμού της πόλης. Σε γενικές γραμμές τα παιδιά θα έχουν εξωτερικές δραστηριότητες, καλοπίζοντας την περιοχή και μετατρέποντας την σε ένα φιλόξενο περιβάλλον. Extra Fee: 165.00€.

 

10. SDA 107, VOLUNTEERING IN KYSICE, Πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας για εφήβους 15 -17 στην Τσεχία για τις μέρες 16/08 - 30/08/15. Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δραστηριότητες ανά εβδομάδα. Την πρώτη εβδομάδα οι εθελοντές καλούνται να βοηθήσουν στις εργασίες του δήμου, στον καλοπισμό τις περιοχής και στους κήπους. Την δεύτερη εβδομάδα οι εθελοντές θα πρέπει να διοργανώσουν δραστηριότητες για παιδιά για μια μονοήμερη εκδήλωση. Extra Fee: 150.00€