Εμπειρίες εθελοντών σε Πρόγραμμα Εθελοντικής Εργασίας - WorkCamps

Αν αναρωτιέστε πως θα είναι η συμμετοχή σας σε ένα Πρόγραμμα Εθελοντικής Εργασίας - WorkCamp, τι σας περιμένει, πως να προετοιμαστείτε? Τότε δεν έχεις παρά να μάθετε από αυτούς που το δοκίμασαν. Να μπείτε στο μυαλό τους, να ζήσετε αυτό που έζησαν.

Διάβασε τις εμπειρίες εθελοντών τις ΕΛΙΞ από την συμμετοχής τους σε Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας σε όλο τον κόσμο με το κείμενο και το φωτογραφικό υλικό που αυτοί μας δίνουν ευγενικά και του ευχαριστούμε για αυτό.

[LUNAR25] INCLUSIVE SUMMER από 19/08/2017 ως 31/08/2017

 

Το όνομά μου είναι Κατερίνα. Είναι η τέταρτη φορά που συμμετείχα σε ένα πρόγραμμα του εξωτερικού με την Έλιξ!

 

Μπορώ να πω και η καλύτερη εμπειρία μου μέχρι τώρα.

 

Σε όλα τα εθελοντικά προγράμματα κερδίζεις σπουδαίες εμπειρίες και ανακαλύπτεις πράγματα που μέχρι εκείνη την στιγμή δεν γνώριζες αλλά κατά την γνώμη το κλειδί για να το καταφέρεις αυτό είναι να είσαι ο εαυτός σου και να απολαύσεις την εμπειρία γιατί θα είναι

Read more

Φέτος τον Ιούλιο - Αύγουστο έλαβα μέρος σε ένα πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας με την ΕΛΙΞ στην Βρέμη στην Γερμανία, ήταν μακράν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα να έχω επιλέξει για να περάσω το καλοκαίρι μου.

 

Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω παιδιά από διάφορες χώρες,να συνεργαστώ μαζί τους για να ολοκληρώσουμε μια δουλεία μικρού μεγέθους αλλά μεγάλης σημασίας.

 

Κάθε πρωί (εκτός από τα Σαββατοκύριακα) ξυπνούσαμε από νωρίς για να πάρουμε το πρωινό μας και να ξεκινήσουμε για τη

Read more

Η επιθυμία μου να πάρω μέρος σε δυο προγράμματα εθελοντισμού στη Λατινική Αμερική ξεκίνησε από την επιθυμία μου για προσφορά στους συνανθρώπους μου, την αγάπη μου στους λαούς της μακρινής Λατινικής Αμερικής καθώς και τον ενθουσιασμό μου να γνωριστώ με ενδιαφέροντες ανθρώπους και διαφορετικούς πολιτισμούς.

Στο πρώτο πρόγραμμα διάρκειας δυο εβδομάδων στο Μεξικό, βρέθηκα στην πόλη της Zacapoaxtla εκεί συμμετείχα σε ένα πρόγραμμα που είχε να κάνει με παιδάκια δημοτικού, υποβαθμισμένων χωριών του

Read more

Πρόγραμμα Εθελοντικής Εργασίας: “RIO ALGAR IV”

 

Άκουγα εδώ και χρόνια για αυτά τα εθελοντικά προγράμματα και ζήλευα καθώς και μόνο η ιδέα μου φαινόταν συναρπαστική.

 

Έτσι πήρα την απόφαση να ρωτήσω, να ενημερωθώ, να διαλέξω πρόγραμμα και να ετοιμάσω τις βαλίτσες για Ισπανία!

 

Αλτέα λέγεται η πόλη στην οποία έφτασα και θα έμενα για τις επόμενες 2 εβδομάδες.

 

Ένα φανταστικό τοπίο με θάλασσα και βουνό, με ιστορικό κέντρο αλλά και με τα μοντέρνα του μέρη. Στην συνάντηση και

Read more

Για την πρώτη μου εμπειρία στον εθελοντισμό διάλεξα ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα με την ΕΛΛΙΞ σε ένα από τα πιο γραφικά μέρη της Ιταλίας, το Minori.

 

Το πρόγραμμα διαρκούσε δύο εβδομάδες και περιελάμβανε καθαριότητα τόσο της παραλίας, όσο και του νερού με χρήση ειδικού ποδηλάτου. Πέραν αυτού είχαμε την ευθύνη να μεταβιβάζουμε την οικολογική μας συνείδηση σε παιδάκια που βρισκόντουσαν στην παραλία μέσω ενός Workshop που περιλάμβανε δραστηριότητες για παιδιά.

Η όλη εμπειρία ήταν

Read more

Το πρόγραμμα στην Τανζανία, που συμμετείχα με την ΕΛΙΞ, έχει τίτλο "VOLUNTEERS AGAINST HIV-AIDS" αλλά στην πραγματικότητα οι δράσεις είχαν να κάνουν με το τρίπτυχο AIDS-Ναρκωτικά-Ψυχική υγεία.

 

Αυτό αποδείχθηκε ακόμα πιο ενδιαφέρον!

 

Οι δύο εβδομάδες του προγράμματος είχαν καθημερινά διαφορετικό σκοπό.

 

Επισκεφτήκαμε σχολεία (γυμνάσια/λύκεια) με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με AIDS και ναρκωτικά μέσω συζητήσεων με τους μαθητές, ομαδικών παρουσιάσεων και παιχνιδιών.

 

Read more

Φέτος είχα αυτή την απίθανη ευκαιρία να ταξιδέψω στην πανέμορφη Laguepie στη Γαλλία.

 

Το ταξίδι μου ήταν φανταστικό εκτός του ότι έμαθα καινούργιες δεξιότητες με την δουλειά που κάναμε ,το καλύτερο πράγμα μπορώ να πω ήταν οι φιλίες που δημιουργησαμε.

 

Αξίζει να πας, συναντάς καινούργιες κουλτούρες, καινούργιους ανθρώπους και ήταν εμπειρία ζωής.

 

Το μέρος ήταν πανέμορφο, το χωριό ήταν μικρό και μπορούσες να μάθεις τους δρόμους εύκολα. Όλοι οι κάτοικοι εκεί ήταν πολύ ευγενικοί

Read more

Εγγραφείτε στο NewsLetter της ΕΛΙΞJoomla Extensions powered by Joobi

logo flickrVisit ELIXgr on youtubeFollow ELIX on Google+Follow ELIX on twitterFollow ELIX on Facebook