Εμπειρίες εθελοντών σε Πρόγραμμα Εθελοντικής Εργασίας - WorkCamps

Αν αναρωτιέστε πως θα είναι η συμμετοχή σας σε ένα Πρόγραμμα Εθελοντικής Εργασίας - WorkCamp, τι σας περιμένει, πως να προετοιμαστείτε? Τότε δεν έχεις παρά να μάθετε από αυτούς που το δοκίμασαν. Να μπείτε στο μυαλό τους, να ζήσετε αυτό που έζησαν.

Διάβασε τις εμπειρίες εθελοντών τις ΕΛΙΞ από την συμμετοχής τους σε Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας σε όλο τον κόσμο με το κείμενο και το φωτογραφικό υλικό που αυτοί μας δίνουν ευγενικά και του ευχαριστούμε για αυτό.

Το φετινό καλοκαίρι ήταν ξεχωριστό για μένα.

 

Επεξεργαζόμουν από καιρό στο μυαλό μου την ιδέα να συνδυάσω τις καλοκαιρινές διακοπές με κάποιο εθελοντικό πρόγραμμα και η ΕΛΙΞ μου έδωσε αυτή την ευκαιρία.


Βρέθηκα να ταξιδεύω για έναν από τους αγαπημένους μου προορισμούς, την Ιταλία και συγκεκριμένα στο Poggio Alla Malva, ένα πολύ μικρό και πανέμορφο χωριό στην Τοσκάνη της Ιταλίας, πολύ κοντά στη Φλωρεντία.


Από τα πρώτα κιόλας λεπτά οι ενδοιασμοί που είχα για το τι ανθρώπους θα συναντήσω εκεί

Read more

My name is Lydia and I am 17 years old and in August 2016, I was in Germany in a small village outside of Berlin called Rangsdorf.

 

For me it was my second workcamp and i am so excited for all the experiences that i have now!

 

The work camp was environmental, and our work was to make the big park of Rangsdorf accessible to visitors and comfortable for all. We made a big road in order to reconstruct the old one and connected with a big area for relaxing. We also did small tasks

Read more

Ονομάζομαι Αργυρώ και τον Ιούλιο του 2015 έλαβα μέρος στο εθελοντικό πρόγραμμα “History Lives at Herculaneum!” που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Ερκολάνο, περιοχή της Νάπολης στην Ιταλία.

 

Παρόλο που ήταν η πρώτη φορά που θα έπαιρνα μέρος σε εθελοντικό πρόγραμμα μέσω της ΕΛΙΞ η εμπειρία ήταν φανταστική! Οι υπεύθυνοι της ΕΛΙΞ με βοήθησαν με όποιες απορίες είχα, μου έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τελικά έφτασα στον Ερκολάνο.

 

Εκεί γνώρισα τους υπόλοιπους

Read more

Πρόσφατα επέστρεψα από μια μοναδική εμπειρία ζωής: ταξίδι εθελοντισμού στην Ινδία στην πόλη Kundapur.

 

Οι λέξεις δεν μπορούν να αποτυπώσουν αυτό που βίωσα. Αν και στην αρχή ήμουν επιφυλακτική και διστακτική σχετικά με την επιλογή του προορισμού, οι άνθρωποι που συνάντησα εκεί μου διέψευσαν κάθε φόβο και αγωνία.

 

Η ομάδα μας απαρτιζόταν από 10 άτομα από Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ινδία, Βέλγιο. Το πρόγραμμα ήταν γεμάτο καθημερινά. Ξεκινούσε κάθε πρωί με μάθημα γιόγκα και στη

Read more

Φέτος το καλοκαίρι ήθελα να επισκεφτώ μια ξένη χώρα και καθώς εκείνη την περίοδο έψαχνα να συμμετάσχω και σε εθελοντικό πρόγραμμα, αποφάσισα να τα συνδυάσω.

 

Βρήκα την οργάνωση ΕΛΙΞ στο ίντερνετ και περιηγήθηκα στα προγράμματα που προσέφερε. Δεν ήξερα τι ακριβώς έψαχνα, αλλά έστειλα αίτηση για κάποια προγράμματα που μου κίνησαν το ενδιαφέρον. Τελικά, με δέχτηκαν σε ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα δύο εβδομάδων στην Ιένα της Γερμανίας.

 

Όταν το είπα στους γονείς μου δεν χάρηκαν πολύ και

Read more

Γερμανία, Μάιος 2016.

 

Εθελοντισμός: ανιδιοτελής προσφορά.
Γιατί; για έναν καλύτερο κόσμο.

 

Το να συμμετάσχω σε κάποιο εθελοντικό πρόγραμμα, ήταν κάτι που πάντα ήθελα. Έτσι, μόλις βρήκα την ευκαιρία το έκανα.

 

Πέρασα 2 βδομάδες σε ένα παιδικό χωριό της Γερμανίας όπου και φιλοξενούνται παιδιά, τα οποία για διαφορετικούς λόγους το καθένα δεν είναι δυνατό να ανατραφούν στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Μαζί με τους υπόλοιπους εθελοντές μέναμε στον ξενώνα του χωριού.

 

Σκοπός

Read more

Ένα απόγευμα του Ιουνίου μπήκα στο site της ΕΛΙΞ για να ξεφύγω από την πραγματικότητα κοιτάζοντας τις ατελείωτες δυνατότητες που έχει κανείς να γνωρίσει τον κόσμο.

 

Δεν είχα αρχικά σκοπό να πάω κάπου, αλλά όταν έψαξα λίγο και βρήκα το συγκεκριμένο πρόγραμμα μερικές μοίρες κάτω από τον Αρκτικό κύκλο, δεν μπορούσα να αντισταθώ. Επειδή όμως ο προορισμός ήταν σχετικά μακρυά και επειδή όπως έκλεισα τα εισιτήρια υπήρχαν μερικές μέρες πριν και μετά το workcamp που θα ήμουν μόνος, αποφάσισα να

Read more

Εγγραφείτε στο NewsLetter της ΕΛΙΞJoomla Extensions powered by Joobi

logo flickrVisit ELIXgr on youtubeFollow ELIX on Google+Follow ELIX on twitterFollow ELIX on Facebook