Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που λαμβάνω μέρος σε ένα από τα συνεργαζόμενα εθελοντικά προγράμματα της ΕΛΙΞ με το εξωτερικό και είμαι πολύ περήφανη για αυτό.

 

Έχοντας βρεθεί την περασμένη χρονιά σε ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό στη Βρετανή της Γαλλίας, φέτος επέλεξα την άγρια και την αναζωογονητική ομορφιά των Άλπεων της Ελβετίας.

 

Εργαστήκαμε με άλλους 12 εθελοντές από όλο τον κόσμο σε ένα ξενοδοχείο αναψυχής ατόμων με απώλεια ακοής και η εμπειρία ήταν φανταστική.

 

Σκοπός μας ήταν να διαμορφώσουμε τους κήπους του κτήματος έτσι ώστε, αφενός να γίνουν προσβάσιμοι στους επισκέπτες, και αφετέρου να αναδείξουν την ομορφιά του ξενοδοχείου. Και το καταφέραμε!

 

Με συνεργασία, γέλια, όρεξη, σεβασμό και αλληλοβοήθεια πετύχαμε, εκτός από το στόχο μας, τη δημιουργία μιας δυνατής φιλίας ανάμεσα σε άτομα από διαφορετικές κουλτούρες και αξέχαστων εμπειριών που θα μας συντροφεύουν μια ζωή.

 

Κάθε φορά που τελειώνει ένα workcamp αισθάνομαι θλίψη αλλά συνάμα με κατακλύζουν συναισθήματα ανυπομονησίας για το επόμενο. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα μπορούσα να ταξιδεύω μόνη μου στο εξωτερικό και να προσφέρω εργασία σε αντάλλαγμα με μοναδικές εμπειρίες.

 

Από τη μεριά της, η Έλιξ με εφοδιάζει με τις οδηγίες που χρειάζομαι και, ξέροντας ότι υπάρχει προθυμία για συνεργασία, με βοηθάει να κάνω αυτά που σε άλλους ανθρώπους φαίνονται αδύνατα.

 

Πελαγία Σ.