Προτάσεις Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Εκπαίδευσης

Στην σελίδα αυτή η ΕΛΙΞ παρουσιάζει τις προτάσεις της για προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία συντονίζει ή συμμετέχει ως εταίρος.

Η ΕΛΙΞ, εταίρος του προγράμματος ανταλλαγής νέων “Young Activists for Peace and a World We Want”, έχει εξασφαλίσει για εσάς και αναζητά 5 άτομα ηλικίας 18-26 και έναν αρχηγό ομάδας ηλικίας 18+, που θα συμμετέχουν στην ανταλλαγή νέων που διοργανώνεται από τις 8 έως τις 19 Ιουλίου 2018 κοντά στην πόλη του Sievershausen στη Γερμανία (κοντά στο Αννόβερο) και συγχρηματοδοτείται από το Erasmus+.

 

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν εκτός της ΕΛΙΞ και της ICJA της Γερμανίας που έχει τον συντονισμό,

Read more

Η ΕΛΙΞ, εταίρος του προγράμματος ανταλλαγής εφήβων με τίτλο "A Sustainable Break: let's step back on our daily life" διάρκειας 16 ημερών, που φιλοξενείται από την οργάνωση Solidarités Jeunesses, αναζητά 3 συμμετέχοντες ηλικίας 15 έως 17 ετών και έναν/μια αρχηγό ηλικίας 18+ προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 22 Αυγούστου 2018 σε μια αγροτική περιοχή στην Γαλλία στο Beaumotte-Aubertans, 30 χιλιόμετρα από την πόλη Besançon.

 

Στο πρόγραμμα, με θέμα την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, θα συμμετέχουν 20 έφηβοι από Γαλλία, Εσθονία, Ιταλία και Ελλάδα!

Read more

Η ΕΛΙΞ, εταίρος του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο "Crossing paths - driving change", που διοργανώνεται από την οργάνωση Grenzenlos σε συνεργασία με το “Generation Earth, WWF network for young, active people” του WWF της Αυστρίας, αναζητά 5 συμμετέχοντες ηλικίας 18+ προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

 

Το σεμινάριο, με θέμα τη βιώσιμη ανάπτυξη, θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 13 Ιουλίου 2018 στην Αυστρία στις εγκαταστάσεις του “Lebensgut miteinander”. Το πρόγραμμα, συγχρηματοδοτείται από το Erasmus+ και θα συμμετέχουν 25 άτομα από δέκα χώρες.

Read more

Η ΕΛΙΞ, εταίρος του εκπαιδευτικού σεμιναρίου "YOUTHIFICATION of Group Facilitation 2018" που φιλοξενεί η οργάνωση “Subkult – Association for Mobility & Exchange" της Ελβετίας, έχει εξασφαλίσει για εσάς 2 θέσεις για ηλικίες 18+, που επιθυμούν να συμμετέχουν στο σεμινάριο που διοργανώνεται στην πόλη Leysin στην Ελβετία, από τις 20 έως τις 29 Αυγούστου 2018.

 

Στο πρόγραμμα, που συγχρηματοδοτείται από το Erasmus+, θα συμμετέχουν συμμετέχοντες από δώδεκα χώρες: Αυστρία, Τσεχία, Γεωργία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, FYROM, Πορτογαλία, Ρωσία, Σερβία, Ισπανία, και Αγγλία.

Read more

Η οργάνωση IBG, εταίρος της ΕΛΙΞ, αναζητά δύο άτομα ηλικίας από 19 έως 30 ετών για δύο πλήρως χρηματοδοτούμενες πρακτικές ασκήσεις στη Γερμανία για το καλοκαίρι 2018.


Μέσα από αυτές τις πρακτικές ασκήσεις θα μπορέσετε να μάθετε περισσότερα για τον τρόπο οργάνωσης και την δομή μιας μεγάλης ΜΚΟ, να συνεργαστείτε με τους υπαλλήλους της οργάνωσης και να αποκτήσετε πολύτιμη εμπειρία διαχείρισης διεθνών εθελοντικών προγραμμάτων.

 

Επίσης, θα σας δοθεί η δυνατότητα να συνδυάστε τη θεωρία με την

Read more

Η ΕΛΙΞ, εταίρος του προγράμματος "Youth Work For Employability", έχει εξασφαλίσει για εσάς και αναζητά 2 άτομα ηλικίας 25 - 30 που θα συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό σεμινάριο, το οποίο διοργανώνει η Associazione ICARUS που έχει τον συντονισμό, από τις 21 έως τις 29 Μαΐου 2018 στην πόλη του Termini Imerese της Ιταλίας.

 

Στο πρόγραμμα, που συγχρηματοδοτείται από το Erasmus+, θα συμμετέχουν στο σύνολο 22 συμμετέχοντες από δέκα χώρες.


Προθεσμία για αιτήσεις: 30 Απριλίου 2018!

Read more

Η ΕΛΙΞ υλοποιεί το πρόγραμμα με τίτλο “V.I.P. – Volunteering is Possible” που έχει εγκριθεί για χρηματοδότηση και υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Erasmus+.


Στόχος του προγράμματος είναι να προσεγγίσει νέους/νέες με λιγότερες ευκαιρίες ώστε να υποστηρίξει την συμμετοχή τους σε προγράμματα εθελοντικής εργασίας.

 

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους/νέες που αντιμετωπίζουν:
• Οικονομικά εμπόδια: νέοι με χαμηλό βιοτικό επίπεδο, χαμηλό εισόδημα, μακροχρόνια άνεργοι.
• Μαθησιακές δυσκολίες: νέοι με μαθησιακές δυσκολίες, άτομα που εγκαταλείπουν πρόωρα το σχολείο, άτομα με χαμηλή ειδίκευση, νέοι με χαμηλή σχολική απόδοση κλπ.

Read more

Εγγραφείτε στο NewsLetter της ΕΛΙΞJoomla Extensions powered by Joobi

logo flickrVisit ELIXgr on youtubeFollow ELIX on Google+Follow ELIX on twitterFollow ELIX on Facebook