Απολογισμοί Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Εκπαίδευσης

Τον Δεκέμβρη του 2016 ενημερώθηκα για την συμμετοχή μου σε training course οργανωμένο στα πλαίσια του Εrasmus+ με τίτλο “Breaking Down Gender Stereotypes in Teenagers Projects” που θα λάμβανε μέρος από τις 6 ως τις 13 Φεβρουαρίου του 2017 στο Poggiο Mirteto της Ιταλίας.

 

Για το συγκεκριμένο σεμινάριο δεν είχα απολύτως καμία προσδοκία και ίσως αυτό να ήταν καθοριστικό για την εμπειρία μου αυτή. Φυσικά, πρώτη φορά έλαβα μέρος σε ένα training course και έτσι δεν ήξερα καν τί να περιμένω. Στην

Read more

Τον Ιούλιο του 2015 συμμετείχα για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής νέων με την ΕΛΙΞ στο Βέλγιο, με τίτλο "Cultural Democracy in dragon’s and giant’s land". Η εμπειρία μου ήταν μοναδική.


Στο πρόγραμμα συμμετείχαν άτομα με και χωρίς αναπηρία από 4 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης. Το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μείναμε στο Mons, την πόλη που ψηφίστηκε ως ευρωπαϊκή πρωτεύουσα για το 2015.

 

Στα πλαίσια της ανταλλαγής, μέσα από καλλιτεχνικές δραστηριότητες, κατορθώσαμε να άρουμε τις

Read more

Αν έχεις συμμετάσχει ήδη σε ένα πρόγραμμα της ΕΛΙΞ είναι πολύ δύσκολο να μην θέλεις να κάνεις αίτηση και για περισσότερα!


Έτσι λοιπόν, μετά από τη διαδικασία επιλογής για το πρόγραμμα ‘’Let’s Team’’, βρεθήκαμε όλοι μαζί στην πόλη Lecce της Ιταλίας.

 

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αυτό είχε να κάνει με τον αθλητισμό και τις εξωτερικές δραστηριότητες για την προώθηση της υγιεινής συμπεριφοράς, καθώς επίσης και της συνεργασίας, της επικοινωνίας και της εμπιστοσύνης σε ανθρώπους που γνώριζες

Read more

Η Μυρτώ και η Βασιλική συμμετείχαν στην ανταλλαγή νέων “Do local, Think global” με την ΕΛΙΞ στην Γαλλία και περιγράφουν τις εντυπώσεις τους.

 

Όλα ξεκίνησαν εκεί κάπου στις αρχές Σεπτέμβρη όταν έλαβα το e-mail από την ΕΛΙΞ ότι έχω επιλεγεί για το πρόγραμμα “Do local, Think global” στη Γαλλία.


Οι μέρες περνούσαν τρομακτικά γρήγορα όπου όταν πια βρέθηκα στο αεροδρόμιο Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον Ηλία, τον leader μας, κατάλαβα ότι ο προορισμός μου ήταν δυο αξέχαστες βδομάδες με 20

Read more

Η Σπυριδούλα και η Δέσποινα περιγράφουν την εμπειρία της συμμετοχής τους στο εκπαιδευτικό σεμινάριο "Do you see borders?" που φιλοξενήθηκε από την οργάνωση Concordia στο Annecy της Γαλλίας από τις 13 έως τις 21 Δεκεμβρίου 2015.

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Do you see borders", το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Annecy της Γαλλίας από την Concordia και στο οποίο είχαμε τη δυνατότητα να συμμετέχουμε μέσω της Ελίξ, ήταν μια πολυδιάστατη εμπειρία, τόσο σε ό,τι αφορά στην εκπαιδευτική μέθοδο,

Read more

Η Αργυρώ και η Ρόζμαρι περιγράφουν τις εντυπώσεις από την συμμετοχής τους στο πρόγραμμα ανταλλαγής για εφήβους στην Γαλλία με τίτλο “Go to discover yourself and others: one step for social inclusion”.

 

-----------

 

Ήταν η πρώτη μου φορά που ταξίδευα ειδικά με αεροπλάνο μακρότερα από την πόλη μου. Όλα έγιναν πολύ τόσο γρήγορα που δεν μπόρεσα να καταλάβω πως από τη Θεσσαλονίκη μαζί με έναν ακόμα συμμετέχων στο πρόγραμμα βρεθήκαμε στο Charles de Gaulle της Γαλλίας!

Εκεί συναντηθήκαμε με

Read more

Η εμπειρία μου με την ΕΛΙΞ ήταν για ακόμα μια φορά εκπληκτική!


Συμμετείχα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Food For Thought”, το οποίο διεξήχθη στην Φινλανδία, στην μικρή αλλά πανέμορφη πόλη Tenala.

 

Η εμπειρία του να βρίσκεσαι με 27 άτομα από 10 διαφορετικές χώρες ήταν μοναδική. Το σπίτι ή καλύτερα villa Cristine που διαμέναμε βρισκόταν μέσα στο δάσος. Έτσι είχαμε την εμπειρία να μαζέψουμε βατόμουρα, αλλά και να κάνουμε περίπατο είτε με ποδήλατο ,είτε με τα πόδια σ' αυτό!


Είναι γεγονός

Read more

Εγγραφείτε στο NewsLetter της ΕΛΙΞJoomla Extensions powered by Joobi

logo flickrVisit ELIXgr on youtubeFollow ELIX on Google+Follow ELIX on twitterFollow ELIX on Facebook