Απολογισμοί Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Εκπαίδευσης

Το "Be The Change_2 “Conflict Management” ERASMUS+ ήταν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που η ΕΛΙΞ μου έδωσε την ευκαιρία να λάβω μέρος από τις 13 έως τις 19/11/2017.


Γνωρίζω τον οργανισμό αρκετό καιρό από φίλους και γνωστούς μου και, αν και έχω ακούσει πολλές θετικές εντυπώσεις για τα εθελοντικά προγράμματά δράσης, δεν είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω μέχρι πρότινος.

 

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συντονίστηκε από την SOLIDARITES JEUNESSES MCP και για μια βδομάδα, μαζί με άλλους 19

Read more

Τον Δεκέμβρη του 2016 ενημερώθηκα για την συμμετοχή μου σε training course οργανωμένο στα πλαίσια του Εrasmus+ με τίτλο “Breaking Down Gender Stereotypes in Teenagers Projects” που θα λάμβανε μέρος από τις 6 ως τις 13 Φεβρουαρίου του 2017 στο Poggiο Mirteto της Ιταλίας.

 

Για το συγκεκριμένο σεμινάριο δεν είχα απολύτως καμία προσδοκία και ίσως αυτό να ήταν καθοριστικό για την εμπειρία μου αυτή. Φυσικά, πρώτη φορά έλαβα μέρος σε ένα training course και έτσι δεν ήξερα καν τί να περιμένω. Στην

Read more

Τον περασμένο Μάη συμμετείχα με την ΕΛΙΞ σ' ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα στην Ιταλία με τον τίτλο: "The Pot of Gold" και με την επεξήγηση: To fight hate speech and discrimination στο πλαίσιο του Erasmus+ στο Orvietto της Ιταλίας.


Είναι αλήθεια ότι όταν έκανα την αίτηση δεν είχα ακριβώς κατανοήσει το θέμα διότι δεν ήξερα το συμβολισμό του rainbow. Δεν υπήρχε κάποια άλλη επεξήγηση. Όμως θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που συμμετείχα σε αυτό το πρόγραμμα διότι ήταν μια ευκαιρία να γνωρίσω τόσο

Read more

Τον Ιούλιο του 2015 συμμετείχα για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής νέων με την ΕΛΙΞ στο Βέλγιο, με τίτλο "Cultural Democracy in dragon’s and giant’s land". Η εμπειρία μου ήταν μοναδική.


Στο πρόγραμμα συμμετείχαν άτομα με και χωρίς αναπηρία από 4 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης. Το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μείναμε στο Mons, την πόλη που ψηφίστηκε ως ευρωπαϊκή πρωτεύουσα για το 2015.

 

Στα πλαίσια της ανταλλαγής, μέσα από καλλιτεχνικές δραστηριότητες, κατορθώσαμε να άρουμε τις

Read more

Αν έχεις συμμετάσχει ήδη σε ένα πρόγραμμα της ΕΛΙΞ είναι πολύ δύσκολο να μην θέλεις να κάνεις αίτηση και για περισσότερα!


Έτσι λοιπόν, μετά από τη διαδικασία επιλογής για το πρόγραμμα ‘’Let’s Team’’, βρεθήκαμε όλοι μαζί στην πόλη Lecce της Ιταλίας.

 

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αυτό είχε να κάνει με τον αθλητισμό και τις εξωτερικές δραστηριότητες για την προώθηση της υγιεινής συμπεριφοράς, καθώς επίσης και της συνεργασίας, της επικοινωνίας και της εμπιστοσύνης σε ανθρώπους που γνώριζες

Read more

Η Μυρτώ και η Βασιλική συμμετείχαν στην ανταλλαγή νέων “Do local, Think global” με την ΕΛΙΞ στην Γαλλία και περιγράφουν τις εντυπώσεις τους.

 

Όλα ξεκίνησαν εκεί κάπου στις αρχές Σεπτέμβρη όταν έλαβα το e-mail από την ΕΛΙΞ ότι έχω επιλεγεί για το πρόγραμμα “Do local, Think global” στη Γαλλία.


Οι μέρες περνούσαν τρομακτικά γρήγορα όπου όταν πια βρέθηκα στο αεροδρόμιο Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον Ηλία, τον leader μας, κατάλαβα ότι ο προορισμός μου ήταν δυο αξέχαστες βδομάδες με 20

Read more

Η Σπυριδούλα και η Δέσποινα περιγράφουν την εμπειρία της συμμετοχής τους στο εκπαιδευτικό σεμινάριο "Do you see borders?" που φιλοξενήθηκε από την οργάνωση Concordia στο Annecy της Γαλλίας από τις 13 έως τις 21 Δεκεμβρίου 2015.

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Do you see borders", το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Annecy της Γαλλίας από την Concordia και στο οποίο είχαμε τη δυνατότητα να συμμετέχουμε μέσω της Ελίξ, ήταν μια πολυδιάστατη εμπειρία, τόσο σε ό,τι αφορά στην εκπαιδευτική μέθοδο,

Read more

Εγγραφείτε στο NewsLetter της ΕΛΙΞJoomla Extensions powered by Joobi

logo flickrVisit ELIXgr on youtubeFollow ELIX on Google+Follow ELIX on twitterFollow ELIX on Facebook