ESC

ΕΡΓΟ

Με λένε Μαριλένα και εδώ και 3 σχεδόν μήνες βρίσκομαι στη Γαλλία για το E.V.S μου.

Μένω σ' ένα μικρό χωριό του νότου, το Graulhet, τόσο απομονωμένο που κάποιες φορές δεν υπάρχει γραμμένο ούτε στο χάρτη!

Ίσως το ότι έχω μεγαλώσει και ζήσει σε μια μεγαλούπολη, την Αθήνα, να με κάνει να υπερβάλω λιγάκι αλλά δεν έχω παράπονο για την επιλογή μου αυτή. Το να αντικρύζεις καθημερινά όμορφα καταπράσινα τοπία αντί για γκρίζα κτίρια, να έχεις μια ήρεμη καθημερινότητα χωρίς ήχους από κορναρίσματα και να σου λένε όλοι καλημέρα στο δρόμο είναι ακριβώς η αλλαγή που ζητούσα, ενώ μεγαλύτερες πόλεις όπως η Τουλούζη είναι αρκετά κοντά αν θελήσω κάτι διαφορετικό.

Δουλεύω σ' έναν οργανισμό που ονομάζεται MJC (maison de juventud et de la culture) και ο οποίος ουσιαστικά παρέχει δραστηριότητες όλων των ειδών (θέατρο, μουσική, χορό, τέχνες, ξένες γλώσσες, αθλητισμό) σε πολύ χαμηλές τιμές για νέους αλλά και ενήλικες. Είναι κάτι πολύ τυπικό που βρίσκεται σε κάθε πόλη της Γαλλίας.

Ουσιαστικά λοιπόν εγώ και η άλλη εθελόντρια έχουμε μεγάλη γκάμα εργασιών. Αρχικά βοηθάμε στο γραφείο ευρωπαϊκής διασύνδεσης την υπεύθυνή μας (και υπεύθυνη του προγράμματος), κάνουμε μαθήματα αγγλικών σε παιδιά και ενήλικες, βοηθάμε σε άλλες επίσης δραστηριότητες όπως μαγειρική στο σχολείο τους (εγώ προσωπικά βοηθάω και στο τμήμα μπαλέτου κάτι το οποίο μ’ αρέσει πολύ), έχουμε αναλάβει την ανανέωση του Site και την μετάφρασή του στα Αγγλικά, ενώ η υπεύθυνή μας μας ενθαρρύνει επίσης πολύ ως προς το να αναλάβουμε κάποιο προσωπικό project aν θέλουμε.

 

Από τον Απρίλιο θα ξεκινήσουμε κι άλλες δραστηριότητες στα σχολεία με σκοπό να ενημερωθούν τα παιδιά και οι νέοι για την Ευρώπη, το EVS και γενικότερα να ανοιχτούν ως προς τις προοπτικές των εμπειριών στο εξωτερικό, ενώ θα οργανώσουμε και μια προσωπική έκθεση για τις χώρες μας. Γενικότερα παρόλο που πρόκειται για επαρχία διοργανώνονται αρκετά δρώμενα κατά τη διάρκεια της χρονιάς στα οποία βοηθάμε όσο το δυνατόν περισσότερο.

 

Πέρα απ' τη δουλειά, το περιβάλλον ανάμεσα σε όλους του συναδέλφους κ ειδικά προς εμάς είναι πάρα πολύ ζεστό. μας αντιμετωπίζουν με σεβασμό και κατανόηση (πράγμα το οποίο δεν βρίσκεις παντού όντας εθελοντής).

erasmus plus logo 2

Κάνουμε και τα μαθήματα Γαλλικών μαζί με την υπεύθυνη μας σε εβδομαδιαία βάση και παίρνουμε κανονικά όλες τις άδειες που δικαιούμαστε.

 

Γενικά λοιπόν το project και η διαχειρίστριά του είναι υπέροχα και πάρα πολύ οργανωμένα.

 

Τα μόνα αρνητικά που θα μπορούσα να σκεφτώ είναι οι αρχικές δυσκολίες με τη γλώσσα καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι εδώ δεν ανοίγονται τόσο εύκολα στους ξένους και το κρύο καιρικό κλίμα στο οποίο όμως προσαρμόζομαι σιγά σιγά!

 

Να αναφέρω επίσης πως και το σεμινάριο καλωσορίσματος που έγινε τον Οκτώβρη ήταν υπέροχη εμπειρία για όλους τους εθελοντές και περιμένουμε πως και πως το επόμενο!

 

Κλείνοντας λοιπόν και με βάση τα όσα έχω ζήσει ως τώρα είναι μια εμπειρία που πραγματικά αξίζει. ποτέ δεν ξέρεις τι πόρτες μπορεί να ανοιχτούν. πόσα πράγματα θα πάρεις. πόσο θα εξελιχθείς ως άτομο κι ως προσωπικότητα, πόσες φιλίες θα κάνεις αν δεν μπεις στον κόπο να το ψάξεις και να το πραγματοποιήσεις.

 

Στο κάτω κάτω όλα είναι μια απόφαση!

 

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ