ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΕΡΓΟ

Η ΕΛΙΞ αναζητά εθελοντές/παιδαγωγούς για το πρόγραμμα STEPKIDS, το οποίο υλοποιείται για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών σε συνεργασία με το Ίδρυμα Kreuzberger Kinderstiftung.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στην Κυψέλη, Φωκίωνος Νέγρη 63, κάθε Τέταρτη μεταξύ 17:00-18:30 και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της δράσης «Αθήνα Ανοιχτά Σχολεία».

 

Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι μέχρι τέλος Φεβρουαρίου (εργαστήρια δεν θα πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών των Χριστουγέννων).

Στόχος του προγράμματος είναι μέσω τμημάτων προσωπικής και κοινωνικής ανάπτυξης να δημιουργηθούν μικρές ομάδες, όπου μέσα σε ένα κλίμα σεβασμού και ισοτιμίας να νιώσουν τα παιδιά ελεύθερα να εκφραστούν και να ξεδιπλώσουν τον εαυτό τους. Τα εργαστήρια λειτουργούν με βάση τις αρχές της βιωματικής μεθόδου. Βασικές θεματικές είναι η αυτοεικόνα του παιδιού, η αυτοεκτίμηση και στη συνέχεια η εξοικείωση με το συναισθηματικό τους κόσμο, η αναγνώριση και η διαχείριση των συναισθημάτων.

Στα βιωματικά εργαστήρια χρησιμοποιούνται τεχνικές προερχόμενες από μεθόδους του θεάτρου και των καλών τεχνών, όπως αυτοσχεδιασμοί, κοινωνικό θέατρο, εικαστικά κ.ά. Οι οποίες τεχνικές, δεν χρησιμοποιούνται ως αυτοσκοπός αλλά ως μέσο για την προσωπική έκφραση, τη δημιουργία, την επικοινωνία και τη διασκέδαση. Μέσα από αυτές τις μεθόδους, δίνεται η δυνατότητα να εκφραστούν όλοι ισότιμα, χωρίς αξιολόγηση και αποτελούν το πρόσφορο έδαφος να αναπτυχτεί η διαφορετικότητα, ο σεβασμός και η δημιουργικότητα του κάθε παιδιού και της ομάδας συνολικά.

Οι εθελοντές, υπό την καθοδήγηση των παιδαγωγών, θα προσφέρουν με τους ακόλουθους τρόπους:

- θα συμμετέχουν στις δραστηριότητες της ομάδας,
- θα υποστηρίζουν τους παιδαγωγούς κατά τη διάρκεια του προγράμματος αλλά και κατά την προετοιμασία των εργαστηρίων,
- θα βοηθούν στην τήρηση της τάξης μέσα στις σχολικές αίθουσες,
- σε ορισμένες περιπτώσεις, θα χρειαστεί να επιβλέπουν κάποιο συγκεκριμένο παιδί με συμπεριφορικές ιδιαιτερότητες,
- θα επιβλέπουν την ασφαλή προσέλευση-αποχώρηση των παιδιών.

 

Οι εθελοντές θα υποστηρίξουν το πρόγραμμα από 23/11/2016 έως 22/02/2017.

 

Η κοινωνική ευαισθητοποίηση με την ενεργό συμμετοχή, μέσα από την αλληλεγγύη προς ομάδες που χρήζουν υποστήριξη, αποτελεί έμπρακτη κίνηση ευθύνης και συνεισφοράς για όλους μας απέναντι στην κοινωνία μας. Σε αυτή μας τη δράση η συμμετοχή του κάθε ενδιαφερομένου αποτελεί σημαντική βοήθεια στην προσπάθεια μας για μια καλύτερη κοινωνία των παιδιών μας και σας θέλουμε κοντά μας.

 

Η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων έχει λήξει.

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ