ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΕΡΓΟ

Η ιδέα: Η φτώχεια, η ανεργία μαζί με τους περιορισμούς στη κοινωνική προστασία έχει φέρει οικογένειες  σε  εξαιρετική αδυναμία να υποστηρίξουν την καθημερινότητα, την αξιοπρεπή διαβίωση και  τη  βελτίωση των συνθηκών της κατοικίας τους.

Με τη συμμετοχή νέων από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα, θέλουμε και επιδιώκουμε ενεργά να αλλάξουμε  την εικόνα αυτή!

 

Να κάνουμε  τη διαφορά στη ζωή κάποιων οικογενειών προσφέροντας επίπλωση και δημιουργώντας περιβάλλοντα και συνθήκες που να ικανοποιούν τις ανάγκες για ένα σπίτι με ασφάλεια και λειτουργία.

Βοηθός μας σε αυτό το στόχο γίνεται η διάθεση των ανθρώπων: νέων, τεχνιτών, καλλιτεχνών, η διάθεση οικιακών σκευών και επίπλων για χρήση, η διάθεση χρόνου και χώρου ώστε η αλληλεγγύη και συμμετοχή στα κοινά ζητήματα της κοινότητας να γίνει η αξιοπρέπεια, η γειτονιά, η δεύτερη ευκαιρία των πραγμάτων, μια νέα δημιουργική και ουσιαστική στάση ζωής  απέναντι στη κρίση.

Η ομάδα: Κάθε νέος και νέα που επιθυμεί να συμμετέχει και του αρέσει η δουλειά με τα χέρια, οι κατασκευές και τα υλικά: χρώματα, βερνίκια, υφάσματα, ηλεκτρολογικά, σιδερικά και κάθε υλικό που κάνει το χρηστικό καθημερινό αντικείμενο και μια πρόκληση για δημιουργία. Κάθε πολίτης άνδρας και γυναίκα που μαζί με τη διάθεση μπορεί να έχει γνώση και εμπειρία επιπλοποιίας, ταπετσαρίας, ηλεκτρολογίας, σιδηρουργίας, ραπτικής, βαψιμάτων, απλών και καλλιτεχνικών κατασκευών, διαμόρφωσης εσωτερικών χώρων, αρχιτεκτονικής.

Κάθε ενδιαφερόμενος, κάθε ενδιαφερόμενη θα χρειαστεί να  προετοιμαστεί να ανταποκριθεί:
 
- Στην χαρά της ομαδικής δουλειάς, σε νέες δοκιμές και δοκιμασίες γνώσης και εμπειρίας, σε ομαδικές αρχές δουλειάς, συνέπειας, σεβασμού στον άλλον,
- Στο χρόνο της προετοιμασίας και της δράσης: Γνωριμία και Ενημέρωση τη Δευτέρα 29 Φλεβάρη στις 12:00-17:00. Τρεις (3) ώρες πχ: 12:00-15:00, τρεις φορές την εβδομάδα πχ: Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή για το μήνα Μάρτιο. Την 1η και 2 Απρίλη θα γίνει η παραχώρηση των κατασκευών σε ανοιχτή έκθεση σε χώρο του Δήμου.
- Στο κέρδος της μάθησης και της συμμετοχής: Νέες δεξιότητες, αξιοποίηση ικανοτήτων, νέες γνωριμίες, σχέσεις με διαφορετικούς ανθρώπους, ικανοποίηση, αλληλεγγύη, βιώματα, ιδέες, προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη, δημιουργικός χρόνος, συνδρομή στη βελτίωση της ζωής ανθρώπων, της γειτονιάς, της κοινότητας.

 

Για να εκφράσεις το ενδιαφέρον της συμμετοχής σου συμπλήρωσε την φόρμα που ακολουθεί μέχρι τις 7 Μαρτίου ή στείλε e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Σε περιμένουμε!

boiler plate neon chora march 2016

 

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ