ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Οικολογικό Πάρκο Ψυχικού!

Ο εθελοντισμός είναι στη φύση μας!!!

Αν περάσεις την Παρασκευή από το οικολογικό πάρκο Ψυχικού και ακούσεις γέλια από χαρούμενες παιδικές φωνές τι θα σκεφτείς? Είναι τα παιδιά που παίζουν με τις ιδέες του εθελοντισμού, του περιβάλλοντος, της συμμετοχής στα κοινά, του πολιτισμού! Ελάτε στο πάρκο να διασκεδάσουμε παρέα με την ΕΛΙΞ!

Ο δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού σε συνεργασία με την ΕΛΙΞ, την Ε.Ε.Π.Φ.  Ελληνική Εταιρία Προστασίας  Φύσης, τη WWF Ελλάς, το Κ.Ε.Α.Ν. Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων και τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές όλων των ηλικιών στο Οικολογικό Πάρκο Ψυχικού.

Σκοπός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι η ευαισθητοποίηση και η δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών που θα επισκέπτονται το πάρκο. 
Το κύριο θέμα του πάρκου είναι η ανακύκλωση ενώ παράλληλα οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μια ποικιλία καλλωπιστικών φυτών, να μάθουν να φυτεύουν, να κάνουν βόλτα με το τραινάκι και να παίξουν στην παιδική χαρά.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται από την ΕΛΙΞ κάθε Παρασκευή στοχεύει στην ενεργοποίηση των μαθητών μέσω της βιωματικής μάθησης όπως είναι τα διαδραστικά παιχνίδια, τα quizz και οι κατασκευές. Μέσα από την επίσκεψή των μαθητών στο Οικολογικό Πάρκο,  το πρόγραμμα επιδιώκει να ενθαρρύνει τα παιδιά:

-να αποκτήσουν αίσθημα ευθύνης προς το περιβάλλον, την κοινωνία και τον πολιτισμό

-να εξοικειωθούν με την αξία της εθελοντικής προσφοράς ανακαλύπτοντας το έργο των εθελοντών της ΕΛΙΞ στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα: ΕΛΙΞ: 210 3825506 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  ή στο τηλέφωνο του Δήμου: 210 6834550. Προσοχή! Για το ταξίδι με το τρενάκι κάθε μαθητής φέρνει κάτι για ανακύκλωση (μια ανακυκλώσιμη συσκευασία, λάμπα ή μπαταρία)

 

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ