ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Θέλεις να βοηθήσεις την ΕΛΙΞ σε ένα πρόγραμμα για παιδιά στην Αθήνα?

Γίνε μέρος της ομάδας μας…

Η ΕΛΙΞ σε συνεργασία με τον δήμο Φιλοθέης - Ψυχικού καθώς και άλλες ΜΚΟ προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα για ομάδες παιδιών στο Οικολογικό Πάρκο Ψυχικού. Το πρόγραμμα αυτό έχει ξεκινήσει από την περασμένη άνοιξη.

 

Σκοπός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι η ευαισθητοποίηση και η δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών που θα επισκέπτονται το πάρκο. Το κύριο θέμα του πάρκου είναι η ανακύκλωση ενώ παράλληλα οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μια ποικιλία καλλωπιστικών φυτών, να μάθουν να φυτεύουν, να κάνουν βόλτα με το τραινάκι και να παίξουν στην παιδική χαρά.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται από την ΕΛΙΞ κάθε Παρασκευή στοχεύει στην ενεργοποίηση των μαθητών ηλικίας 6-12 ετών μέσω της βιωματικής μάθησης. Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει διαδραστικά παιχνίδια, quizz και κατασκευές. Μέσα από την επίσκεψή των μαθητών στο Οικολογικό Πάρκο, το πρόγραμμα επιδιώκει να ενθαρρύνει τα παιδιά: 
- να αποκτήσουν αίσθημα ευθύνης προς το περιβάλλον, την κοινωνία και τον πολιτισμό
- να εξοικειωθούν με την αξία της εθελοντικής προσφοράς ανακαλύπτοντας το έργο των εθελοντών της ΕΛΙΞ στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για ένα δίωρο πρόγραμμα απασχόλησης παιδιών που θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή και ώρες: 09:00 -11:00 ή 11:00 – 13:00.
Αν πιστεύεις ότι μπορείς να συμμετέχεις στην ομάδα που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα αυτό, αν θέλεις να προσφέρεις στην ανάπτυξη, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των παιδιών τότε αυτή είναι μια καλή εμπειρία, τόσο για εσένα αλλά και για τα παιδιά…

Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα και πάτησε SUBMIT…

Loading...

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ