ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ

Η ΕΛΙΞ, μέλος του δικτύου οργανώσεων “ALLIANCE of European Voluntary Service Organizations” συμμετέχει στην παγκόσμια εκστρατεία "Cook4Climate Day".

Η ΕΛΙΞ είναι πλήρες μέλος του δικτύου από το 1992 και συμμετέχει ενεργά στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του. Για το 2015 το δίκτυο, στο πλαίσιο της διαρκούς καμπάνιας του για την «Περιβαλλοντική Βιωσιμότητα», δίνει έμφαση στην κλιματική αλλαγή.

Το 2015 είναι μια χρονιά σταθμός καθώς η Σύμβαση - Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για τις Κλιματικές Μεταβολές οργανώνει την 21η συνάντηση τον Δεκέμβριο στο Παρίσι με στόχο τα εμπλεκόμενα μέρη να φτάσουν σε μια δεσμευτική συμφωνία για την μείωση των εκπομπών υπογεγραμμένη από όλες τις χώρες.

Κατά την διάρκεια των προγραμμάτων μας οι εθελοντές θα προετοιμάσουν ένα δείπνο με σεβασμό προς το περιβάλλον (συνειδητές επιλογές για τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσουν όπως τη χρήση τοπικών και εποχικών προϊόντων καθώς και τον τρόπο που θα μαγειρέψουν).

Στη συνέχεια, θα μαζευτούν όλοι μαζί γύρω από τραπέζι κάτω από το φως το κεριών. Αυτό σημαίνει πως δεν θα χρησιμοποιήσουν ηλεκτρικό ρεύμα για τον φωτισμό του δείπνου τους.

Η έναρξη της κοινής δράσης της διεθνούς εκστρατείας "Cook4Climate Day" δόθηκε στις 10 Μαΐου στην Αρχαία Ολυμπία, κατά τη διάρκεια του προγράμματος Ανταλλαγής νέων “Sports to YOUth” που διοργάνωσε η ΕΛΙΞ.

Η ΕΛΙΞ δίνει το παρών και συμμετέχει στην κοινή δράση με όλα τα διαθέσιμα προγράμματα για την φετινή περίοδο σε Αθήνα, Ελευσίνα και Θεσσαλονίκη εμπλέκοντας περίπου 140 εθελοντές από όλον τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, 21 εθελοντικές οργανώσεις από 15 χώρες σε 3 ηπείρους, θα συμμετέχουν και θα πραγματοποιήσουν την δράση σε συνολικά 132 προγράμματα μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες εμπλέκοντας και ευαισθητοποιώντας περισσότερους από 1500 εθελοντές.

 

#cook4climate | #volunteers4climate | #IVS4climate | #MakeChangeHappen

 

 


Λίγα λόγια για την ALLIANCE of European Voluntary Service Organizations

alliance logo 4x3Η "Alliance" ιδρύθηκε το 1982 και σήμερα αποτελείται από 50 οργανώσεις-μέλη στις ακόλουθες χώρες: Αρμενία, Λευκορωσία, Βέλγιο, Καναδάς, Δημοκρατία της Τσεχίας, Δανία, Εσθονία, Ισλανδία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ιαπωνία, Λιθουανία, Ολλανδία, Μεξικό, Μαυροβούνιο, Πολωνία, Ρωσική Ομοσπονδία, Σερβία, Σλοβακία, Νότια Κορέα, Ισπανία (Ισπανία και Catalunya), Ελβετία, Τουρκία, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Σκωτία.

 

Η ΕΛΙΞ αποτελεί πλήρες μέλος του δικτύου από το 1991. Κάθε οργάνωση-μέλος διοργανώνει κάθε χρόνο προγράμματα εθελοντικής εργασίας όπου φιλοξενεί εθελοντές από αντίστοιχες οργανώσεις-μέλη του δικτύου της Alliance. Απώτερος στόχος αυτής της εκστρατείας είναι η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ όλων των οργανώσεων μελλών του δικτύου της Alliance και η ενδυνάμωση της αξίας του εθελοντισμού.

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ