ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ

”Together we can make a change” ήταν το motto της φετινής Ευρωπαϊκής Εκδήλωσης των Νέων που πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Μαΐου 2016 στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο που βρίσκεται στο Στρασβούργο.

Ήταν μια ξεχωριστή ευκαιρία για πάνω από 7.000 νέους και νέες που συμμετείχαν από όλη την Ευρώπη να κάνουν την φωνή τους να ακουστεί.

Οι δραστηριότητες επικεντρώθηκαν στις εξής θεματικές ενότητες:

- War and Peace: Προοπτικές για ένα ειρηνικό πλανήτη
- Apathy or Participation: Ατζέντα για μια ζωντανή δημοκρατία
- Exclusion or Access: Αντιμετώπιση της ανεργία των νέων
- Stagnation or Innovation: Προοπτικές στην απασχόληση
- Collapse or Success: Νέα τρόποι για μια Βιώσιμη Ευρώπη

Η διήμερη εκδήλωση προσέφερε:
Ανταλλαγές ιδεών, πολιτικές συζητήσεις και εργαστήρια με ευρωπαϊκούς πολιτικούς φορείς λήψης αποφάσεων και άτομα υψηλού προφίλ από τον επιχειρηματικό κόσμο και την κοινωνία των πολιτών.EYF logo

Το YO!Fest διοργανώθηκε από το European Youth Forum στον περιβάλλοντα χώρο του κοινοβουλίου, τόσο με υπαίθριες αλλά και εντός του κοινοβουλίου, συναυλίες και παραστάσεις κατά τη διάρκεια της.

Η ΕΛΙΞ ως μέλος του δικτύου της ALLIANCE είχε την ευκαιρία να συμμετέχει και να υποστηρίξει το YO!Fest ενός φεστιβάλ που συνδυάζει την πολιτική με δραστηριότητες μη τυπικής εκπαίδευσης σε μια διασκεδαστική ατμόσφαιρα μουσικής, χορού και πολλών άλλων μορφών έκφρασης.

Το δίκτυο της ALLIANCE είναι μέλος της πανευρωπαϊκής πλατφόρμας European Youth Forum από τo 1990 επηρεάζοντας και φέρνοντας την αλλαγή στις πολιτικές που αφορούν τους νέους με την πιο πρόσφατη αυτή της μείωσης στα 16 έτη για το δικαίωμα της ψήφου στις Ευρωεκλογές. 

 

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ