ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ

ΕΡΓΟ

ΕΛΙΞ BIG GREEN WEEKEND 2012 - ο εθελοντισμός είναι στη φύση μας!

Η ΕΛΙΞ για μια ακόμα χρονιά, συμμετέχει στην ευρωπαϊκή εκστρατεία “Big Green Weekend” και πραγματοποιεί στις 6 & 7 Οκτωβρίου 2012, σε δύο περιοχές, εθελοντικές δράσεις με στόχο την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος σε Αρχαία Ολυμπία και Θεσσαλονίκη.

στη Θεσσαλονίκη:

Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, η ΕΛΙΞ διοργανώνει σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, εθελοντική δράση (με έλληνες & ξένους εθελοντές) στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Γαλλικού ποταμού. Στόχος είναι  να συνδράμουν την προσπάθεια του Φορέα Διαχείρισης να αναμορφωθεί το πάρκο. Η δράση θα περιλαμβάνει ξενάγηση των εθελοντών, παρατήρηση άγριων πουλιών, καθαρισμό του πάρκου και καλλωπισμό ξύλινων κιοσκιών.

Σημείο συνάντησης θα είναι η πλατεία Καλοχωρίου, ώρα 10:30 και η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Επίσης την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, η ΕΛΙΞ παράλληλα με τη δράση που θα πραγματοποιηθεί στο Σέιχ-Σου Θεσσαλονίκης "Μια Κυριακή στο Δάσος Αλλιώς" από τη πρωτοβουλία "Parallaxi", θα υλοποιήσει workshop με θέμα "Εγώ και η Φύση, η Φύση και Εγώ".

στην Αρχαία Ολυμπία:
Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου η ΕΛΙΞ θα διοργανώσει περιβαλλοντική δράση στην Αρχαία Ολυμπία σε συνεργασία με το Φυσιολατρικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχαίας Ολυμπίας, στο λόφο της Γαλανής. Η δράση θα περιλαμβάνει καθαρισμό και διάνοιξη μονοπατιών του περιβάλλοντος χώρου του λόφου. Σημείο συνάντησης θα είναι ο Λόφος Γαλανής, ώρα 10:00 και η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Οι εθελοντές που θέλουν να έρθουν από την Αθήνα πρέπει να διαβάσουν τις οδηγίες και να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής. Θα αναχωρήσουμε το Σάββατο και επιστροφή την Κυριακή το απόγευμα.

Οι δράσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο της εκστρατείας “Big Green Weekend” που συντονίζει τοΕΛΙΞ Big Green Weekend 2012 δίκτυο Conservation Volunteers Alliance. Παράλληλα θα υλοποιηθούν αντίστοιχες περιβαλλοντικές δράσεις σε Γαλλία, Ρουμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Εσθονία, Βουλγαρία, Ισλανδία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο με τη συμμετοχή εκατοντάδων εθελοντών. Οι εθελοντές θα συμμετέχουν σε ποικίλες δράσεις, σε μικρές ή μεγάλες ομάδες, όπως δενδροφυτέυσεις, κατασκευές κουτιών πουλιών, συλλογή σπόρων, καθαρισμό λιμνών, ποταμών, δασών, παραλιών, εργασίες συντήρησης σε εθνικά πάρκα και δάση κα. Οι δραστηριότητες αυτές θα συμβάλλουν στη βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος που ιδανικά θα επηρεάσουν θετικά το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. Πολλές από αυτές τις δραστηριότητες θα ενθαρρύνουν ανθρώπους να συμμετέχουν για πρώτη φορά σε εθελοντικές δράσεις ενώ παράλληλα θα ενισχύσει τη συμμετοχή παλαιότερών εθελοντών. Επισκεφτείτε τον ακόλουθο χάρτη για να ενημερωθείτε για τις προγραμματισμένες δράσεις.

Οι δράσεις στην Ελλάδα καθώς και στις υπόλοιπες χώρες υλοποιούνται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ