ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΣΗ

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ

ΕΡΓΟ

Μόλις ένα μήνα πριν (Ιούνιος 2021), η Σχεδία επικοινώνησε με την ΕΛΙΞ με μία εξαιρετική πρόταση συνεργασίας «...πρόσφυγες που μιλούν αγγλικά να πωλούν την αγγλική σχεδία μας και να έχουν ένα έσοδο..» και ένα μήνα μετά, η ΕΛΙΞ είναι στην ευχάριστη θέση να μοιραστεί μαζί σας ότι ήδη τρεις ενήλικες πρόσφυγες/ωφελούμενοι των προγραμμάτων μη τυπικής εκπαίδευσης της ΕΛΙΞ θα συμμετέχουν σ’ αυτή τη νέα προσπάθεια της Σχεδίας να κυκλοφορήσει και την αγγλική έκδοση του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου, αυτή τη φορά με πωλητές που θα μιλούν αγγλικά!

Η ΕΛΙΞ προχώρησε ένα βήμα παραπάνω και τοποθέτησε το αντίστοιχο stand περιοδικών της Σχεδίας στο Εκπαιδευτικό της Κέντρο της ΕΛΙΞ στην οδό Πατησίων 20-22, 4ος όροφος, ώστε όλοι οι ωφελούμενοι, επισκέπτες, συνεργάτες να έχουν άμεση πρόσβαση και να συμβάλλουν σ’ αυτήν την ιδιαίτερη και αξιέπαινη προσπάθεια.

Χαιρόμαστε πολύ για την έναρξη αυτής της συνεργασίας! Για όσους δε γνωρίζουν ήδη, η αγγλική εκδοχή του ελληνικού περιοδικού δρόμου «σχεδία» θα διανέμεται από τους πωλητές του περιοδικού, οι οποίοι θα ωφελούνται το 60% (ήτοι, τα 3€). Θα αποτελέσει, με άλλα λόγια, μια ξεχωριστή ευκαιρία να εξασφαλίσουν ένα ελάχιστο, αξιοπρεπές εισόδημα, αλλά και μέσο απεγκλωβισμού από το φαύλο κύκλο της κοινωνικής απομόνωσης και του αποκλεισμού.

Η έκδοση, εκτυπωμένη σε υψηλής ποιότητας χαρτί και σχεδιασμένη από ένα από τα καλύτερα διεθνή design γραφεία, θα περιλαμβάνει επιλεγμένη θεματολογία διεθνούς ενδιαφέροντος, από ελληνικές εκδόσεις που θα αναδεικνύουν τον τόπο και τους ανθρώπους του. Φιλοδοξία της Σχεδίας είναι να αποτελέσει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ανάγνωσμα (πάντα βαθιά προσηλωμένο στις αρχές τις εποικοδομητικής δημοσιογραφίας), αλλά και ένα εργαλείο, ένα χρήσιμο οδηγό και σύμβουλο για τους ξενόγλωσσους επισκέπτες μας ή κατοίκους της πόλης.

Αυτό που καθιστά ιδιαίτερα ξεχωριστή την αγγλική «σχεδία» είναι ένας πολυσέλιδος μοναδικός οδηγός «Υπεύθυνου Τουρισμού» (Responsible Tourism Guide). Ένας οδηγός (εκτυπωμένος μάλιστα σε ειδικό, φιλικό προς το περιβάλλον χαρτί) ο οποίος καταγράφει ένα σημαντικό μέρος από την πληθώρα δομών αλληλεγγύης, κοινωνικών επιχειρήσεων και υπηρεσιών της ελληνικής πρωτεύουσας, δίνοντας πρόσβαση στον ξένο επισκέπτη σε πολύ ξεχωριστή ενημέρωση, αλλά και την ευκαιρία να κάνει τις διακοπές του υπεύθυνα, να περάσει υπέροχα, αυξάνοντας, την ίδια στιγμή, το κοινωνικό και μειώνοντας το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.

Αν συναντήσετε στο δρόμο έναν πωλητή της Σχεδίας μην αποφύγετε να τον κοιτάξετε. Καλημερίστε τον στα ελληνικά και στα αγγλικά πλέον και αγοράστε το πρώτο -συλλεκτικής αξίας-περιοδικό του δρόμου στα αγγλικά στην Ελλάδα!ΕΛΙΞ και το περιοδικό δρόμου Σχεδία

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ