Προτάσεις για Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας - WorkCamps

Eυκαιρίες για εθελοντισμό σε όλο τον κόσμο, όλο το χρόνο, από την ΕΛΙΞ…

 

Στην σελίδα αυτή η ΕΛΙΞ σας ενημερώνει για ευκαιρίες εθελοντισμού στην Ελλάδα και όλο τον Κόσμο για όλο τον χρόνο. Σε αυτά μπορούν να συμμετέχουν κάτοικοι τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Κύπρο μέσω της ΕΛΙΞ. Τα Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας - WorkCamps μπορούν να έχουν διάρκεια από 15 ημέρες έως 12 μήνες.


Στις αρχές κάθε Μαρτίου η ΕΛΙΞ και ολες οι οργανώσεις του διεθνούς δικτύου Alliance of European Voluntary Service Organizations κάνουν την ετήσια συνάντηση προετοιμασίας για την ανακοίνωση των θερινών Προγραμμάτων Εθελοντική Εργασίας, ανταλλάσσοντας πληροφορίες κάνοντας συμφωνίες προκειμένουν να ετοιμάσουν εκατοντάδες καινούργια και συναρπαστικά προγράμματα που στην συνέχεια "φορτώνονται" και μπορείτε να τα βρείτε στην Μηχανή Αναζήτησης Προγραμμάτων της ΕΛΙΞ.  

Με τόσες προτάσεις η επιλογή μπορεί να είναι δύσκολη, όποτε ετοιμάζουμε λίστες (WeekList) με επιλεγμένα προγράμματα και ιδιαίτερο ενδιαφέρον κάθε εβδομάδα (δείτε παρακάτω).

Αν χρειάζεστε βοήθεια ώστε να βρείτε το ιδανικό πρόγραμμα που σας ταιριάζει, μπορείτε να μας email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θα ήθελε να λάβεις μέρος σε ένα πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας αλλά δεν μπορείς αυτή τη στιγμή;


Ονειρεύεσαι να ζήσεις σε μια χώρα του εξωτερικού για μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να γνωρίσεις τον πολιτισμό και τις τοπικές παραδόσεις της σε βάθος και να αναπτύξεις μια πιο στενή σχέση με τους κατοίκους της;

 

Τότε θα σε συμβουλεύαμε να κοιτάξεις τα Μακράς Διάρκειας (LTV: Long Term Volunteering) καθώς και τα Μόνιμα (Permanent) προγράμματά μας!

 

Επιγραμματικά, τα μόνιμα προγράμματα

Read more

Τριάντα προτάσεις για αυτή την εβδομάδα ετοιμάσαμε για εσάς.

 

Οι 14 πρώτες είναι λίγο πιο "συνηθισμένοι προορισμοί" στην Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία όπου έχουν οργανωθεί πολλά ενδιαφέροντα εθελοντικά προγράμματα αυτό το καλοκαίρι και πολλοί εθελοντές μας έχουν ήδη επιλέξει.

 

Οι υπόλοιπες 16 είναι για πιο τολμηρούς ή τολμηρές είναι στην Ιαπωνία, στο Νεπάλ και στο Βιετνάμ (διαβάστε εμπειρίες εθελοντών της ΕΛΙΞ σε προγράμματα της Ασίας)

 

Ισπανία

1. ESDA-1018, DONKEY

Read more

Στα μέσα του καλοκαιριού, η ΕΛΙΞ ετοίμασε μια λίστα με 15 εθελοντικά προγράμματα για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

 

Οι προορισμοί που σας προτείνουμε είναι η Ιταλία, η Γερμανία και η Γαλλία ενώ τα θέματα είναι πολλά.

 

Πάρτε την ευκαιρία για κάτι διαφορετικό αυτό το καλοκαίρι και κάντε κάτι ξεχωριστώ, μια μοναδική εμπειρία Ζωής για εσάς.

 

Ιταλία

1. LUNAR 25, INCLUSIVE SUMMER, SOCI DISA AGRI, 27/08/18 - 08/09/18, 21-99.

In this beautiful project you will support a social

Read more

Το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα μας τα έχει κάνει μούσκεμα…πολύ βροχή, μήπως αυτό είναι ένα σήμα για να αλλάξουμε προορισμό?


Η ΕΛΙΞ ετοίμασε αυτή την εβδομάδα 21 προτάσεις σε όλο τον κόσμο στην Ευρώπη: Γερμανία, Πολωνία, Ιταλία, Φινλανδία αλλά και στην Αφρική: Τανζανία, Ουγκάντα και Κένυα.

 

Δεν έχετε παρά να διαλέξετε αυτό ή αυτά που σας ταιριάζουν, ΤΩΡΑ!!!

Read more

Η ΕΛΙΞ ετοίμασε αυτή την εβδομάδα για εσάς μια πολύ ενδιαφέρουσα λίστα από 15 + 3 εθελοντικά προγράμματα για το καλοκαίρι στο εξωτερικό.


Οι προορισμοί είναι η Ιταλία, η Γαλλία, η Πολωνία και η Τσεχία και η θεματολογία είναι πολύ ιδιαίτερη! 7 φεστιβάλ πολιτιστικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά, σε περιοχές που αξίζει πραγματικά κάποιος να επισκεφθεί.

 

Μην χάνεις άλλο χρόνο κάνε κάτι πραγματικά διαφορετικό αυτό το καλοκαίρι.

 

Ιταλία

1. CPI16, MAKE IT BLUE I, ENVI, 31/07/18 -

Read more

Updated list on 24/06/2018, δείτε τους νέους κωδικούς στον πίνακα.

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και χθες η Ισπανική οργάνωση SVI απελευθέρωσε θέσεις σε προγράμματα εθελοντικής εργασίας για αυτό το καλοκαίρι, και είναι πολλές και πολύ ενδιαφέρουσες.

 

Δείτε την παρακάτω λίστα πατήστε πάνω στο τίτλο κάθε προγράμματος για να δείτε την αναλυτική του περιγραφή και επιλέξτε έως 6 (από αυτά ή άλλα) και κάντε την αίτησή σας τώρα!!!

 

Μην ξεχνάτε για την Ισπανία ο πιο αποφασισμένος και γρήγορος

Read more

Ο Ιούνης είναι στις αρχές του και εμείς αυτή την εβδομάδα σας ετοιμάσαμε μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα λίστα με 15 + 1 για εφήβους καλοκαιρινά εθελοντικά προγράμματα στην Ιταλία, την Γαλλία αλλά και την Σερβία, η οποία έχει και πολύ εύκολη πρόσβαση είτε με τραίνο ή λεωφορείο.

 

Θα βρείτε, δύο φεστιβάλ, αλλά και πολιτιστικά, περιβαλλοντικά, ανακαίνισης καθώς και κοινωνικά. Δεν έχετε παρά να δείτε παρακάτω την λίστα που ετοιμάσαμε για εσάς.

 

Ακόμη περισσότερα υπάρχουν για να διαλέξετε στην

Read more