Εμπειρίες εθελοντών σε Πρόγραμμα Εθελοντικής Εργασίας - WorkCamps

Αν αναρωτιέστε πως θα είναι η συμμετοχή σας σε ένα Πρόγραμμα Εθελοντικής Εργασίας - WorkCamp, τι σας περιμένει, πως να προετοιμαστείτε? Τότε δεν έχεις παρά να μάθετε από αυτούς που το δοκίμασαν. Να μπείτε στο μυαλό τους, να ζήσετε αυτό που έζησαν.

Διάβασε τις εμπειρίες εθελοντών τις ΕΛΙΞ από την συμμετοχής τους σε Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας σε όλο τον κόσμο με το κείμενο και το φωτογραφικό υλικό που αυτοί μας δίνουν ευγενικά και του ευχαριστούμε για αυτό.

Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να μοιραστώ την εμπειρία μου στη Νάπολη.

 

Το πρόγραμμα ήταν δυο εβδομάδων και αφορούσε ένα baby parking ενός Νοσοκομείου της πόλης. Εκεί λοιπόν κάθε πρωί εργαζόμασταν.

 

Οι αρμοδιότητες μας ήταν να κάνουμε από μια διαφορετική δραστηριότητα τη μέρα και να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά.

 

Οι ώρες εργασίας μας ήταν 8-3 με ένα μεσημεριανό διάλειμμα για το δωρεάν φαγητό στο εστιατόριο του Νοσοκομείου. Οι ώρες μας περνούσαν πολύ ευχάριστα και

Read more

Είναι η πρώτη φορά που παίρνω μέρος σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα, μια ευκαιρία που μου δόθηκε μέσω της ΕΛΙΞ.

 

Το πρόγραμμα έλαβε μέρος στην επαρχιακή πόλη του Marburg η οποία βρίσκεται λίγο έξω από την Φρανκφούρτη.

 

Με λίγα λόγια η εμπειρία ήταν εκπληκτική και ξεπέρασε κάθε μου προσδοκία.

 

Την ομάδα μας αποτελούσαν άτομα από κάθε άκρη του κόσμου (μέχρι και Αμερική ή Κίνα) και παρά τις πολιτισμικές μας διαφορές δέσαμε αμέσως και σχηματίσαμε μια τεράστια παρέα. Έκανα δεκάδες νέους

Read more

ICJA08 YOUTH MEETING DACHAU

 

Το καλοκαίρι που πέρασε συμμετείχα σε ένα πρόγραμμα στο Νταχάου της Γερμανίας σχετικά με το φασισμό και τον αντισημιτισμό.

 

Η συνολική εμπειρία ήταν μοναδική και κάθε λεπτομέρεια θα μου μείνει αξέχαστη.

 

Έχω ήδη πεθυμήσει την πόλη, τους φίλους μου και το πρόγραμμα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν πολύ διαφορετικό από τα υπόλοιπα προγράμματα εθελοντικής εργασίας καθώς δεν περιλαμβάνει καθόλου χειρωνακτική εργασία αλλά αντίθετα είναι δύο εβδομάδες σεμιναρίων, συζητήσεων και εμβάθυνσης στο θέμα του εθνικοσοσιαλισμού.

Read more

Περιβαλλοντικό Workcamp στο Eskifjordur της Ισλανδίας

 

Ισλανδία. Η χώρα της φωτιάς και του πάγου, τόσο εντυπωσιακή και τόσο απρόβλεπτη που η περιγραφή της με λέξεις αποτελεί εγχείρημα εκ των προτέρων μάταιο.

 

Παρ’ όλα αυτά θα προσπαθήσω από μέρους μου να δώσω μια εικόνα όσο το δυνατόν πιο σαφή και ζωηρή, δεδομένου ότι η ανεκτίμητη αξία της εμπειρίας και ο συνεπακόλουθος πνευματικός εμπλουτισμός πρέπει - και επιβάλλεται - να βιωθεί από περισσότερους, πολλώ δε μάλλον από εμάς που μένουμε στην Ελλάδα και έχουμε συνηθίσει σε έναν διαμετρικά αντίθετο τρόπο ζωής.

Read more

Εντυπώσεις από τη συμμετοχή σε workcamp στο Παρίσι Αύγουστος- Σεπτέμβριος 2017!!!

 

Το φετινό Αύγουστο επιχείρησα κάτι για πρώτη φορά.

 

Ένας φίλος μου «σύστησε» τον ΕΛΙΞ! Αυτό ήταν η αρχή για ένα μοναδικό ταξίδι και μια ανεπανάληπτη εμπειρία!

Read more

Πρώτη μου φορά που συμμετείχα σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα και η εμπειρία ήταν ξεχωριστή.

 

Έπειτα από μήνες ανυπομονησίας ήρθε εκείνη η στιγμή της αναχώρησης από το αεροδρόμιο με προορισμό τη Γερμανία.

 

Συναισθήματα όπως αγωνία , περιέργεια, επιφυλακή για το τι θα συναντήσω, ήταν αυτά που με κυρίευαν. Φτάνοντας εκεί, και συγκεκριμένα στο Traben - Trarbach, μία κωμόπολη χτισμένη δίπλα στον ποταμό Mosel, ένιωσα πιο σίγουρος από ποτέ για την επιλογή μου να συμμετάσχω σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα.

Read more

Με μεγάλο ενθουσιασμό δήλωσα για ακόμα μια φορά συμμετοχή σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα, αλλά αυτή τη φορά σε μια χώρα που δύσκολα αποφασίζεις να πας.

 

Ο προορισμός λοιπόν ήταν υπέροχος και το θέμα του προγράμματος ακόμα πιο ωραίο.

 

Αυτή τη φορά επέλεξα ένα πρόγραμμα σε μια μικρή πόλη της Ισλανδίας, το Hveragerdi.

 

Ήμασταν 13 νέοι από διαφορετικές χώρες όπως Ιταλία, Ισπανία, Ταϊβάν, Γαλλία, Ρωσία, Βέλγιο, Κίνα και περάσαμε περίπου 15 υπέροχες μέρες μαζί.

 

Μέναμε και

Read more