ΈΡΓΟ

ΕΡΓΟ

Χώρα Νέων - Κέντρο κοινωνικής παρέμβασης και υποστήριξης νέων

Χώρα Νέων - Κέντρο κοινωνικής παρέμβασης και υποστήριξης νέων

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου με τον τίτλο «ΧΩΡΑ ΝΕΩΝ» για τη λειτουργία και υποστήριξη Κέντρου κοινωνικής παρέμβασης και υποστήριξης εφήβων και μετεφήβων (15 -25 χρόνων).

Αποστολή του Κέντρου Υποστήριξης Νέων (Κ.Υ.Ν.) είναι η πρόληψη της νεανικής περιθωριοποίησης μέσω της παροχής συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών και της συμμετοχής σε εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.


Το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες» - Αύξηση παροχής υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες - το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα.

Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

 • 
        

  Ένας αξέχαστος Φλεβάρης στην Κένυα, Jambo, jina langu ni Eleni (Γεια, με λένε Ελένη στα Σουαχίλι).

  Για αρκετά χρόνια το όνειρο μου ήταν να πάω εθελόντρια στην Αφρική, περνούσε όμως ο καιρός και αυτό δεν γινόταν. Έτσι πέρυσι αποφάσισα πως δεν είναι πια ένα όνειρο αλλά ένας στόχος που πρέπει να υλοποιηθεί. Αφού μάζεψα τα χρήματα που χρειάζονταν και βρήκα το κατάλληλο πρόγραμμα για εμένα που θα συνδύαζε δύο τομείς, παιδιά και ενασχόληση με την φύση, ήμουν έτοιμη να ταξιδέψω σε αυτήν την υπέροχη χώρα, την Κένυα.

  Περισσότερα...

 • 
        

  O Christopher ήρθε από την Αυστρία για να συμμετέχει στο εθελοντικό πρόγραμμα της ΕΛΙΞ "Neon Chora II - Recycling for Good" στην Αθήνα από τις 20 Μαρτίου έως τις 02 Απριλίου 2016.

  Σκοπός του προγράμματος ήταν η επιδιόρθωση και επαναχρησιμοποίηση παλαιών επίπλων που δόθηκαν σε οικογένειες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση και διαμένουν στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Οι εθελοντές της ΕΛΙΞ ολοκληρώνουν σιγά σιγά το πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας "Neon Chora II Recycling for Good" και για το λόγο αυτό ετοιμάζουμε μια γιορτή κλεισίματος του προγράμματος την Παρασκευή το απόγευμα, με έκθεση των παραχθέντων ειδών, πολυπολιτισμική κουζίνα αλλά και μουσική!

  Σας καλούμε λοιπόν...
  την Παρασκευή 1η Απριλίου 2016, στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΣΤΕΛΛΑ, Τενέδου 34, στην Κυψέλη, στις 19:30, γιορτάζουμε την ολοκλήρωση του 2ου προγράμματος εθελοντικής εργασίας (Youth Camp) στο πλαίσιο της στήριξης του Κέντρου Υποστήριξης Νέων «ΝΕΩΝ ΧΩΡΑ».

  Περισσότερα...

 • 
        

  Δελτίο Τύπου: Έναρξη του προγράμματος εθελοντικής εργασίας της ΕΛΙΞ "Neon Chora II Recycling for Good" στην Αθήνα

  21/3/2016

  Την Δευτέρα 21 Μαρτίου ξεκίνησε στην Αθήνα το πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας της ΕΛΙΞ "Neon Chora II Recycling for Good" στην Κυψέλη.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Η ιδέα: Η φτώχεια, η ανεργία μαζί με τους περιορισμούς στη κοινωνική προστασία έχει φέρει οικογένειες  σε  εξαιρετική αδυναμία να υποστηρίξουν την καθημερινότητα, την αξιοπρεπή διαβίωση και  τη  βελτίωση των συνθηκών της κατοικίας τους.

  Με τη συμμετοχή νέων από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα, θέλουμε και επιδιώκουμε ενεργά να αλλάξουμε  την εικόνα αυτή!

  Περισσότερα...

 • 
        

  Η ΕΛΙΞ, σε συνεργασία με 4 διαφορετικές οργανισμούς, υπό τον συντονισμό της ΑΡΣΙΣ και τη χρηματοδότηση του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες» - Αύξηση παροχής υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες - το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, θα οργανώσει δύο προγράμματα εθελοντικής εργασίας για την υποστήριξη της λειτουργίας του “Κέντρου Υποστήριξης Νέων” στην Κυψέλη στα πλαίσια της δράσης “Νέων Χώρα”.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Οι προετοιμασίες για την διοργάνωση του Φεστιβάλ – Νέων, Τέχνης και Εθελοντισμού προχωρούν με ταχείς ρυθμούς.

  Οι εθελοντές της ΕΛΙΞ με την καθοδήγηση των ομαδαρχών τους στηρίζουν την προσπάθεια και το έργο τόσο των καλλιτεχνικών ομάδων που θα συμμετέχουν στο φεστιβάλ όσο και στην ουσιαστική του προετοιμασία.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Κάλεσμα Εθελοντών

  Το Κέντρο Υποστήριξης Νέων «ΝΕΩΝ ΧΩΡΑ» στο πλαίσιο της λειτουργίας του και της δικτύωσής του με την τοπική κοινότητα διοργανώνει ένα Φεστιβάλ αφιερωμένο στην νεανική έκφραση και κουλτούρα, στα δικαιώματα και την κοινωνική συμμετοχή, τη φωνή, την ταυτότητα και τη θέση των νέων στις σημερινές κοινωνίες.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Παρασκευή 10 Ιουλίου, 18:00 – 22:00, Στέγη συν Αθηνά

  Το Κέντρο Υποστήριξης «ΝΕΩΝ ΧΩΡΑ» θα είναι εκεί

  Οι Εθελοντές της ΕΛΙΞ μαζί με την Άρσις και την ομάδα «Όχι Παίζουμε / UrbanDig για Γειτονιές» και στήνουμε δημιουργικές δράσεις για τα παιδιά.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Νέοι, Τέχνη και Εθελοντισμός

  Ένα Ν.Τ.Ε. - Φεστιβάλ αφιερωμένο στην νεανική έκφραση και κουλτούρα, στα δικαιώματα και την κοινωνική συμμετοχή, τη φωνή, την ταυτότητα και τη θέση των νέων στις σημερινές κοινωνίες ανοίγει για πρώτη φορά τις πύλες του στην Αθήνα, στην περιοχή της Κυψέλης.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Η ΕΛΙΞ, σε συνεργασία με 4 διαφορετικές οργανισμούς, υπό τον συντονισμό της ΑΡΣΙΣ και τη χρηματοδότηση του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες» - Αύξηση παροχής υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες - το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, θα οργανώσει δύο προγράμματα εθελοντικής εργασίας για την υποστήριξη και την ανάδειξη της λειτουργίας του “Κέντρου Υποστήριξης Νέων” στην Κυψέλη στα πλαίσια της δράσης “Νέων Χώρα”.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Ανοιχτή Εκδήλωση Παρουσίασης του εργαλείου Mobile School και της δουλειάς της ΑΡΣΙΣ στο δρόμο, στο πλαίσιο της 15ήμερης εκπαίδευσης που τα στελέχη και οι εθελοντές λαμβάνουν στις μεθοδολογικές αρχές και τη λειτουργία του Mobile School.

  Ένα καινοτόμο εργαλείο Εκπαίδευσης, Υποστήριξης και Εμψύχωσης των παιδιών που ζουν και εργάζονται στον δρόμο, ενισχύοντας το δικαίωμα κάθε παιδιού στην Εκπαίδευση, τη Δημιουργικότητα, την Επικοινωνία.

  Περισσότερα...

 • 
        

  Με χαρά ανακοινώνουμε την έγκριση χρηματοδότησης έργου με τον τίτλο «ΧΩΡΑ ΝΕΩΝ» για τη λειτουργία και υποστήριξη Κέντρου κοινωνικής παρέμβασης και υποστήριξης εφήβων και μετεφήβων (15 -25 χρόνων).

  Αποστολή του Κέντρου Υποστήριξης Νέων (Κ.Υ.Ν.) είναι η πρόληψη της νεανικής περιθωριοποίησης μέσω της παροχής συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών και της συμμετοχής σε εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

  Περισσότερα...

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ