ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Ανακοίνωση της ΕΛΙΞ για το Πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας στην Περιφέρεια Αττικής

Η ΕΛΙΞ - Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας, ανταποκρινόμενη στην ανοιχτή πρόσκληση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού”, Άξονας Προτεραιότητας 8 “Διευκόλυνση της Πρόσβασης στην Απασχόληση”, “Δημιουργία Θέσεων Απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα στην Περιφέρεια Αττικής” (Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής) που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΚΤ, ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο πώς έχουν εγκριθεί 100 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στους τομείς "Φυσικό και Αστικό Περιβάλλον" στην Περιφέρεια Αττικής, Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής.

Οι δράσεις κοινωφελούς εργασίας που έχουν προγραμματιστεί είναι:

- Αναδασώσεις, δενδροφυτεύσεις, ποτίσματα, περιποίηση δένδρων, στήριξη.
Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν: αναδασώσεις για τη δημιουργία νέων δασών ή επαναδημιουργία των δασών που έχουν καταστραφεί από πυρκαγιές και άλλες αιτίες. Εργασίες ποτίσματος δενδρυλλίων, περιποίηση δένδρων για ομαλή ανάπτυξη.

- Αποκατάσταση φυσικού περιβάλλοντος, προστασία βιοποικιλότητας. Αποψιλώσεις και καθαρισμοί δασών – μονοπατιών – δρόμων, καθαρισμοί ακτών και συντήρηση δημόσιων χώρων - κτιρίων.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν: Αποψιλώσεις και απομάκρυνση ξερής φυτικής βλάστησης σε προστατευόμενες περιοχές, κατά μήκος οδικού δικτύου, διάνοιξη και καθαρισμός μονοπατιών, δημιουργία και συντήρηση αντιπυρικών ζωνών,  καθαρισμοί δασικών περιοχών για την αποφυγή κινδύνου εξάπλωσης
ΕΛΙΞ Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας πυρκαγιών, βάρδιες πυροφύλαξης, καθαρισμοί παραλιών και πάρκων, συντήρηση δημόσιων χώρων και κτηρίων. Εργασίες αποκατάστασης/ανάπλασης φυσικού περιβάλλοντος, προστασία και διατήρηση βιοποικιλότητας, καθαρισμοί ακτών.

Οι προσλήψεις των ωφελουμένων θα γίνουν μέσω του ΑΣΕΠ. Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση μέσω της ιστοσελίδας της ΕΛΙΞτου ΑΣΕΠ και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Για την προετοιμασία σας μπορείτε να διαβάσετε και τον σχετικό οδηγό συμπλήρωσης της αίτησης συμμετοχής σε πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) που υπάρχει από τον ΑΣΕΠ.

Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο - ΕΕ Περιφέρεια Αττικής Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού ΕΣΠΑ 2007 - 2013

 

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ