ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Με χαρά ανακοινώνουμε την έγκριση χρηματοδότησης έργου με τον τίτλο «ΧΩΡΑ ΝΕΩΝ» για τη λειτουργία και υποστήριξη Κέντρου κοινωνικής παρέμβασης και υποστήριξης εφήβων και μετεφήβων (15 -25 χρόνων).

Αποστολή του Κέντρου Υποστήριξης Νέων (Κ.Υ.Ν.) είναι η πρόληψη της νεανικής περιθωριοποίησης μέσω της παροχής συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών και της συμμετοχής σε εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Το Κ.Υ.Ν. στοχεύει να οργανώσει δράσεις μέσα από τρία κοινοτικά προγράμματα εξειδικευμένης παρέμβασης: 1. κατασκηνώσεις εθελοντικής εργασίας νέων (youth camps), 2. εργασία στο δρόμο (street work), 3. κινητό σχολείο (mobile school).

Παράλληλα, το Κ.Υ.Ν. λειτουργεί ως χώρος εφαρμοσμένης εκπαίδευσης στο πεδίο φοιτητών και επιδιώκει την ανάπτυξη μεθοδολογίας, διαδικασίας και εργαλείων Εκπαίδευσης (on the job εκπαίδευση) συμβάλλοντας στην ανάπτυξη επιστημονικού προσωπικού εξειδικευμένου στην κοινωνική – κοινοτική εργασία με παιδιά και νέους.

Σημαντικό επίσης είναι, ότι το Κ.Υ.Ν. λειτουργεί ως κόμβος διασύνδεσης, σχεδιασμού και προώθησης στην Ελλάδα, δράσεων και εκστρατειών ενημέρωσης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών, δικτύων νεανικών δικαιωμάτων και θεσμικών εταίρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το εταιρικό σχήμα που υποστηρίζει το έργο είναι:
- ΑΡΣΙΣ, Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων – www.arsis.gr
- Κέντρο Στήριξης Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ΚΕΣΟ – www.kesoiaa.gr
- MKO Citizens In Action, CIA – www.citizensinaction.gr
- ΜΚΟ ΕΛΙΞ - Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας – www.elix.org.gr

 

Το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες» - Αύξηση παροχής υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες - το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

 

Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης. 

 

Το παρόν έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου 2016.

 

Χώρα Νέων - eea Grants 2014

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ