ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από τις 3 ως τις 6 Νοεμβρίου η ΕΛΙΞ συμμετείχε στο συνέδριο του δικτύου της Alliance of European Voluntary Service Οrganizations με τίτλο "Values and role of IVS in the current political, social, economic situation” που πραγματοποιήθηκε στην Rispescia της Ιταλίας οπου συμμετείχαν 44 οργανώσεις-μέλη από 27 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής με 100 εκπροσώπους.

Το συνέδριο ήταν η τρίτη κατά σειρά δραστηριότητα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος "Looking into a Youth future with hope and trust" με την στήριξη του Συμβουλίου της Ευρώπης (Council of Europe).

Ήταν μια ευκαιρία για τα μέλη του δικτύου που δραστηριοποιούνται στον τομέα του εθελοντισμού και της νεολαίας, να συζητήσουν για τις νέες προκλήσεις και δυνατότητες που αναπτύσσονται στον Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χώρο. Επίσης οι εκπρόσωποι των φορέων μπόρεσαν να εντοπίσουν τον ρόλο που μπορεί η εθελοντική υπηρεσία να διαδραματίσει για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και την ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στα κοινά.

Συζητήθηκε και αναλύθηκε η κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του εθελοντισμού σήμερα, καθώς και πως διαφαίνεται ότι θα εξελιχθεί στο μέλλον σύμφωνα με τις κοινωνικές, πολιτικές, οικονομικές αλλαγές που συντελούνται παγκοσμίως.

Στις διαφορετικές ομάδες εργασίας που σχηματίστηκαν συζητήθηκαν τα εξής θέματα:
Η Alliance ως συνεργατικό δίκτυο, οι πολιτικές που αφορούν την ιδιότητα των μελών, η βιωσιμότητα του δικτύου, οι μέθοδοι παρακολούθησης και αξιολόγησης της δράσης του δικτύου καθώς και διάδοσης των αποτελεσμάτων και της προβολής.

 

Το συνέδριο υποστηρίχθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο της Ιταλικής δημοκρατίας.

 

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν σημαντικές ομιλίες από πρόσωπα ιστορικής σημασίας για το δίκτυο καθώς και νέοι πρώην εθελοντές που μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και διηγήθηκαν τον τρόπο που ο εθελοντισμός άλλαξε την ζωή τους.

 

Η ΕΛΙΞ είναι μέλος της Alliance από το 1991.

 

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ