ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Το πρόγραμμα προσωπικής και κοινωνικής ανάπτυξης παιδιών - “Stepkids” έφτασε στο τέλος του για αυτή την χρονιά.

Μέσα από δύο κύκλους τους προηγούμενους εννέα μήνες κάθε Τετάρτη απόγευμα σε ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα συμμετείχαν περισσότερα από 80 παιδιά από την περιοχή της Κυψέλης.

Στόχος των τμημάτων Προσωπικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης ήταν να δημιουργηθούν μικρές ομάδες όπου μέσα σε ένα κλίμα σεβασμού και ισοτιμίας τα παιδιά, ηλικίας 6 έως 12 χρονών, να νιώσουν ελεύθερα να εκφραστούν και να ξεδιπλώσουν τον εαυτό τους.

Τα εργαστήρια λειτούργησαν με βάση τις αρχές της βιωματικής μεθόδου και οι βασικές θεματικές θα είναι η αυτοεικόνα του παιδιού και η αυτοεκτίμηση και στη συνέχεια η εξοικείωση με το συναισθηματικό κόσμο των παιδιών. Η αναγνώριση και η διαχείριση των συναισθημάτων.

Έτσι αύριο, 21 Ιουνίου 2017 στις 18:30, τα παιδιά, οι παιδαγωγοί και οι εθελοντές του προγράμματος έχουν ετοιμάσει μια γιορτή για τους γονείς τους και του κατοίκους της περιοχής στο 26ο Δημοτικό Σχολείο της Κυψέλης που φιλοξένησε το πρόγραμμα.

Η γιορτή περιλαμβάνει θεατρικό παιχνίδι, χορό αλλά και παρουσίαση των κατασκευών που δημιούργησαν τα παιδιά τους προηγούμενους μήνες. Θα σας περιμένουμε όλους.

Το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτήθηκε από το “Kreuzberger Kinderstiftung” της Γερμανίας και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία, μία πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Με την υποστήριξη του Kreuzberger Kinderstiftung Stepkids, a social development project for children in Athens Η ΕΛΙΞ συμμετέχει στην δράση Ανοιχτά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ