ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Ολοκλήρωση του προγράμματος εργασιακής ετοιμότητας της ΕΛΙΞ “Get Ready for Your Future” που υλοποίησε με την υποστήριξη της HSBC.

154 πρόσφυγες και μετανάστες, νέοι και νέες ηλικίας 16-35 ετών, ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρόγραμμα προετοιμασίας για την είσοδο τους στην αγορά εργασίας «Get Ready for Your Future» που υλοποίησε η ΕΛΙΞ με την υποστήριξη της HSBC.

Το πρόγραμμα που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2019 και ολοκληρώθηκε σήμερα, υλοποιήθηκε σε τρεις κύκλους, με τον/την κάθε ωφελούμενο/η να λαμβάνει 100 ώρες εκπαίδευσης σε θεματικές όπως η ελληνική γλώσσα, η χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, η σύνταξη βιογραφικού και η αναζήτηση εργασίας, καθώς και μια σειρά άλλων αντικειμένων που θα τους υποστηρίξουν στην είσοδο τους στην αγορά εργασίας.

O Peter Yeates CEO της HSBC Ελλάδας έκανε με αφορμή την εκδήλωση την ακόλουθη δήλωση: «Οι νεαροί πρόσφυγες και μετανάστες έχουν αντιμετωπίσει σοβαρές προκλήσεις κατά την πιο ευαίσθητη περίοδο της ζωής τους, γεγονός που δυσκολεύει το νέο τους ξεκίνημα σε μια άλλη χώρα. Το πρόγραμμα “Get Ready for the Future” τους βοηθάει να χτίσουν τις δεξιότητες που απαιτούνται ώστε να βρουν εργασία και να επιτύχουν στο επάγγελμα που θα διαλέξουν. Είμαι πολύ υπερήφανος που στηρίξαμε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η οποία ακολουθεί τη φιλοσοφία της HSBC να δίνει στους νέους ανθρώπους τα απαραίτητα εφόδια για να επιτύχουν στο σύγχρονο κόσμο».

Στην εκδήλωση μίλησαν η υπεύθυνη του προγράμματος, κοινωνική λειτουργός, κα Φλώρα Παντελίδη που περιέγραψε τους βασικούς άξονες και αποτελέσματα του “Get Ready for the Future”, ο ωφελούμενος του προγράμματος κ. Ibrahim Tawassuli, ο οποίος κατάφερε να βρει εργασία στο αντικείμενο που τον ενδιέφερε ως προπονητής ποδοσφαίρου σάλας στον Παναθηναϊκό και η Διευθύντρια της ΕΛΙΞ, κα Judith Wunderlich-Antoniou, η οποία και δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένη από την επιτυχία του προγράμματος προσθέτοντας:
«Έχοντας μια μακρά εμπειρία δεκαετιών στο σχεδιασμό και την υλοποίηση μεγάλων προγραμμάτων με κοινωνικό αντίκτυπο, η ΕΛΙΞ παρέχει προγράμματα εκπαίδευσης για παιδιά και ενήλικες, πρόσφυγες και μετανάστες από την αρχή του ξεσπάσματος της προσφυγικής κρίσης το 2015. Στόχος της ΕΛΙΞ με αυτό το πρόγραμμα ήταν να διευρύνει το πεδίο της προσφοράς της, ενδυναμώνοντας νέους και νέες ώστε να ενταχθούν επιτυχώς στην αγορά εργασίας. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την HSBC και τα στελέχη της που με την υποστήριξη τους έκαναν αυτό το πρόγραμμα πραγματικότητα».

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες COVID19, συμμετείχαν εκπρόσωποι οργανώσεων και ξενώνων προσφύγων, καθώς οι ίδιοι οι ωφελούμενοι, οι οποίοι και έλαβαν τα πιστοποιητικά παρακολούθησης του προγράμματος μετά την ολοκλήρωση της.

Αθήνα, 21 Ιουλίου 2020

certificates-get-ready-4-your-future-elix-july-2020-1
certificates-get-ready-4-your-future-elix-july-2020-2
certificates-get-ready-4-your-future-elix-july-2020-3
certificates-get-ready-4-your-future-elix-july-2020-4
certificates-get-ready-4-your-future-elix-july-2020-5
certificates-get-ready-4-your-future-elix-july-2020-6
certificates-get-ready-4-your-future-elix-july-2020-7
certificates-get-ready-4-your-future-elix-july-2020-8
certificates-get-ready-4-your-future-elix-july-2020-9
 • certificates-get-ready-4-your-future-elix-july-2020-1
 • certificates-get-ready-4-your-future-elix-july-2020-2
 • certificates-get-ready-4-your-future-elix-july-2020-3
 • certificates-get-ready-4-your-future-elix-july-2020-4
 • certificates-get-ready-4-your-future-elix-july-2020-5
 • certificates-get-ready-4-your-future-elix-july-2020-6
 • certificates-get-ready-4-your-future-elix-july-2020-7
 • certificates-get-ready-4-your-future-elix-july-2020-8
 • certificates-get-ready-4-your-future-elix-july-2020-9
 • Σχετικά Άρθρα

  Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
  Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

  Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
  Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ