ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Προτάσεις εξοικονόμησης ενέργειας.....στην πόρτα σας!

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΕΛΙΞ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Καταναλωτών της Τοσκάνης «Federconsumatori» και του τμήματος Ενέργειας του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας υλοποιεί αυτές τις μέρες το πιλοτικό πρόγραμμα“Door to Door”.

 

ELIX project on Energy Saving "Door to Door"

Βασικός σκοπός του προγράμματος που συγχρηματοδοτείτε από την Δράση 2 του Η Ευρώπη για τους Πολίτες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να ευαισθητοποιήσει του πολίτες σε θέματα που τους επηρεάζουν, προσφέροντας συγκεκριμένες λύσεις.

Στο πρόγραμμα αυτό που θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε 150 νοικοκυριά του Δήμου Αθηναίων, ενημερώνοντάς τα για θέματα εξοικονόμησης ενέργειας.

Αναλυτικότερα ο υπεύθυνος κάθε κατοικίας θα κληθεί να απαντήσει σε ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τις συνήθειες και τη συμπεριφορά του νοικοκυριού σε θέματα ενεργειακής κατανάλωσης. Μετά τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση πάνω σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και πώς μπορεί αυτή να επιτευχθεί με απλές, καθημερινές παρεμβάσεις μηδενικού ή μικρού κόστους, καθώς επίσης και δομικές αλλαγές που θα συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας με στόχο τη μείωση του κόστους.

Στα πλαίσια του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη επίσκεψη στα νοικοκυριά, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο άλλαξαν οι καταναλωτικές τους συνήθειες όσον αφορά τη διαχείριση της ενέργειας με την εφαρμογή των προτεινόμενων λύσεων.

Αντίστοιχο κομμάτι του προγράμματος με την συμμετοχή της ΕΛΙΞ υλοποιείται ταυτόχρονα στην Φλωρεντία και την Σιένα της Ιταλίας. Τα συνολικά αποτελέσματα του προγράμματος θα ανακοινωθούν μετά την επεξεργασία των αποτελεσμάτων.

tn_elix_citizenship logo tn_elix_education and culture dg logo tn_elix_eacea_logo

 

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ