ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Η ΕΛΙΞ σε συνεργασία με τη Finn Church Aid (FCA) και την Εκκλησία της Σουηδίας και με τη χρηματοδότηση της UNICEF ξεκίνησε την υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος για παιδιά - πρόσφυγες ηλικίας 3-17 ετών που βρίσκονται στην Αττική και την Κεντρική Μακεδονία.

Στην Αττική το πρόγραμμα αφορά στη δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα και άλλα σημεία της πόλης, που λειτουργούν ως εκπαιδευτικά κέντρα, ενώ στην Κεντρική Μακεδονία στις δομές φιλοξενίας Δερβενίου (Αλεξύλ) και Καβαλλαρίου (Sinatex).

 

Στο ίδιο πλαίσιο η οργάνωση Αποστολή υλοποιεί το πρόγραμμα αυτό σε άλλα σημεία της χώρας.

Οι δράσεις αφ' ενός στοχεύουν στην καθημερινή κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των παιδιών, ηλικίας 3-5 και 16-17 ετών, που δεν εκπαιδεύονται ακόμα σε ανάλογες δομές υποδοχής του Υπουργείου Παιδείας και, αφ' ετέρου, στην καθημερινή υποστήριξη της μελέτης για το σχολείο των παιδιών ηλικίας 6-15 ετών, τα οποία ήδη παρακολουθούν τα μαθήματα υποχρεωτικής εκπαίδευσης που διοργανώνει το ελληνικό κράτος.

 

Είναι αξιοσημείωτο ότι όλα τα μαθήματα θα διεξάγονται από δύο παιδαγωγούς, έναν Έλληνα και ένα πρόσφυγα, προερχόμενο από την κοινότητα των παιδιών, ενώ, παράλληλα, όλα τα παιδιά άνω των 6 ετών θα διδάσκονται επιπλέον και τη μητρική τους γλώσσα καθώς επίσης θα συμμετέχουν σε μαθήματα καλλιέργειας βασικών βιοτικών δεξιοτήτων ώστε να ενισχυθούν οι ευκαιρίες βελτίωσης των συνθηκών της ζωής τους. Στα παιδιά ηλικίας 3-5 ετών θα παρέχεται ποιοτική προσχολική εκπαίδευση και μάθηση μέσα από το παιχνίδι.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:
ΕΛΙΞ Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας
www.elix.org.gr / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
τηλ: +30 2103825506

Σημείωση: Η οργάνωση ΕΛΙΞ Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο του άρθρου 9 παρ. 5 του Ν. 3907/2011 που τηρεί η Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής.

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ