ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

H ΕΛΙΞ συνεπής στον προσανατολισμός της για την υποστήριξη των ανθρώπων πού βρίσκονται σε ανάγκη και κίνδυνο σας ενημερώνει ότι εγκρίθηκε δράση στο πλαίσιο του προγράμματος “European Programme for Integration and Migration (EPIM)”  .

Το πρόγραμμα αυτό είναι μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ιδρυμάτων (NEF), όπου από την Ελλάδα συμμετέχουν τα ιδρύματα: Σταύρος Νιάρχος, Μποδοσάκη και Ιωάννης Σ. Λάτσης.

 

Η δράση που εγκρίθηκε είναι υπό τον συντονισμό της PRAKSIS και έχει τίτλο “Responding to the needs of female unaccompanied and separated children and youth in a dynamic environment with a holistic model of intervention”.

Περισσότερα:
Το EPIΜ ανακοίνωσε την έγκριση τριών (3) έργων από το σύνολο των προτάσεων που υποβλήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα (χρηματοδότηση: Never Alone – Building our future with children and youth arriving in Europe: πρόκειται για μια συνεργατική πρωτοβουλία χρηματοδότησης που καθορίστηκε από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την Ενσωμάτωση και την Μετανάστευση (EPIM) σε συνεργασία με έντεκα (11) ιδρύματα/συνεργάτες του EPIM που υποστηρίζουν αυτή την κοινή προσπάθεια: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ίδρυμα Μποδοσάκη, Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση (για την Ελλάδα), Fondazione Cariplo, Compagnia di San Paolo, Fondazione con il Sud, Enel Cuore, Fondazione CRT, Fondazione Cassa di Risparmio di Cuneo, Fondazione Cassa di Risparmio di Padova e Rovigo and Fondazione Monte dei Paschi di Siena, King Baudouin Foundation and Bertelsmann Foundation, για τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη) .

Το εγκεκριμένο πρόγραμμα PRAKSIS- CIVISPLUS- ELIX

Περιγραφή:
Κέντρο Φιλοξενίας για ασυνόδευτα κορίτσια, έφηβες και παιδιά που έχουν διαχωριστεί από τις οικογένειές τους.

Ο ξενώνας αυτός προβλεπόμενης δυναμικότητας έντεκα (11) ατόμων (10 plus 1), έχει σαν στόχο να ενισχύσει την προστασία, μέσω της αύξησης της πρόσβασης στην πληροφορία αλλά και με την παροχή υπηρεσιών σε κορίτσια ασυνόδευτα και παιδιά που έχουν διαχωριστεί από τις οικογένειές τους καθώς και έφηβες που έχουν υψηλό βαθμό ευαλωτότητας και που αντιμετωπίζουν εκ των πραγμάτων ιδιαίτερα υψηλούς κινδύνους στο ταξίδι τους προς την Ευρώπη.

Έναρξη Προγράμματος = 1η Ιουλίου
Έναρξη Φιλοξενίας = 1η Αυγούστου

Τόσο η επικινδυνότητα του trafficking όσο και η έμφυλη βία (η βία με βάση το φύλο) είναι εμπειρίες που πάρα πολλά από αυτά τα νεαρά κορίτσια και παιδιά μοιράζονται και απαιτούν σαφέστατα μια ιδιαίτερη, ευαίσθητη, εκτενή και ταχεία παρέμβαση και υποστήριξη μέσα από ένα ολιστικό μοντέλο υπηρεσιών.

Με παροχή καταλύματος για αυτούς τους πληθυσμούς, σε ένα φιλικό περιβάλλον σύμφωνα πάντα με τα στάνταρντ του ΒΙΑ και BID που εφαρμόζουμε στους ξενώνες μας, η PRAKSIS έχει θέσει ως στόχο να εξασφαλίσει την ποιότητα φροντίδας και προστασίας μέσω ιατρικών, νομικών, ψυχολογικών και κοινωνικών παρεχόμενων υπηρεσιών που θα ανοίξουν ταυτόχρονα και τον δρόμο για την ένταξη στο νέο πολιτιστικό/ πολιτισμικό περιβάλλον και την ελληνική κοινωνία ευρύτερα.

Το πρόγραμμα αυτό, ως πιλότος εφαρμογής, έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό για το οποία σήμερα δεν υπήρχε στην χώρα μας μέριμνα. Με την συμπλήρωση αυτού του κενού επομένως ο απώτερος στόχος μας είναι να αναπαραχθεί ως μοντέλο και να ενσωματωθεί ως πρότυπο λειτουργίας τόσο στο ελληνικό Δημόσιο Προνοιακό σύστημα αλλά και στα υπόλοιπα θεσμικά όργανα που ασχολούνται με αυτό το θέμα.

Με σαφή και διακριτή συνεργασία με τις αρχές που εμπλέκονται, η Praksis σε συνεργασία με τους εταίρους ELIX και CIVISPLUS σε συγκεκριμένες δράσεις, αναμένει να βοηθήσει στη μείωση του αριθμού των περιπτώσεων διακίνησης εμπορίας παιδιών, παρέχοντας ταυτόχρονα στις ευάλωτες αυτές ομάδες επαρκείς πληροφορίες και «αντανακλαστικά» προκειμένου να έχουν την ικανότητα να ανταποκριθούν στις καθημερινές παγίδες/ προκλήσεις της νεανικής, εφηβικής τους ζωής.

Συντονιστής = PRAKSIS / Εταίροι: CIVISPLUS και ΕLIX

EPIM support ELIX Praksis

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ