ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Επίσκεψη στα Εκπαιδευτικά Κέντρα της ΕΛΙΞ στην Αθήνα πραγματοποίησε, την Παρασκευή 19 και τη Δευτέρα 22 Μαΐου, η Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας και Επιχειρήσεων Ανθρωπιστικής Βοήθειας (DG ECHO) μέσω του κ. Γιώργου Καπράνη από το Γραφείο της Γενικής Διεύθυνσης ECHO στην Αθήνα καθώς και της κας Nieve O’ Sullivan, Διευθύντριας Προγραμμάτων Έκτακτης Στήριξης εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνοδεία του Διευθυντή Επιχειρήσεων Πεδίου, κ. Eric Durpaire, αλλά και της Υπεύθυνης του Τομέα Εκπαίδευσης, κας Naoko Imoto, από την Ομάδα της Διεθνούς UNICEF για την Αντιμετώπιση της Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Κρίσης στην Ελλάδα, η ομάδα της ECHO ενημερώθηκε από την Υπεύθυνη του Έργου και Γενική Διευθύντρια της ΕΛΙΞ, κα Judith Wunderlich-Antoniou, για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ποιοτική μάθηση μέσα από το παιχνίδι και μη τυπική εκπαίδευση, ενισχυμένη ψυχοκοινωνική υγεία και θετική ενσωμάτωση για παιδιά - πρόσφυγες ηλικίας 3-17 ετών». Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2016 και υλοποιείται από την ΕΛΙΞ στην Αττική και τη Κεντρική Μακεδονία σε συνεργασία με την Finn Church Aid (FCA), με τη χρηματοδότηση της ECHO και της Εκκλησίας της Σουηδίας και την υποστήριξη της UNICEF.

Την Παρασκευή, οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στο Εκπαιδευτικό Κέντρο της ΕΛΙΞ στην Πατησίων, ενώ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη δημιουργική απασχόληση στις νηπιακές ηλικίες αλλά και τη διδασκαλία στους μεγαλύτερους μαθητές. Το χαμόγελο των παιδιών αποτέλεσε την καλύτερη επισφράγιση της δουλειάς των εκπαιδευτικών της ΕΛΙΞ, ενώ δημιούργησε ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις στους παρευρισκομένους.

Θετική εντύπωση προκάλεσε και η επίσκεψη στο Εκπαιδευτικό Κέντρο, που φιλοξενείται στο 51ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανοιχτά Σχολεία», μία πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων.

Η ομάδα της ΕΛΙΞ συνόδευσε τους επισκέπτες στις αίθουσες διδασκαλίας του σχολείου και ενημέρωσε για τον προγραμματισμό και τις δυνατότητες συνέχισης της εκπαιδευτικής δράσης τους καλοκαιρινούς μήνες.

elix since 1987 4x3

dg echo logo

Finn Church Aid UNICEF

elix-dg-echo-refugee-learing-center-may-2017-9

elix-dg-echo-refugee-learing-center-may-2017-1

elix-dg-echo-refugee-learing-center-may-2017-5

 

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ