ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΕΩΝ,
Κυριακή 22 Απριλίου 2012
"Κυνηγώντας το όνειρο, δημιουργώντας ενεργούς πολίτες"

Το πρωινό της Κυριακής 22 Απριλίου, προσκαλούμε τους μικρούς μας φίλους στις 10.00 στο Εκπαιδευτικό & Οικολογικό Πάρκο Ψυχικού (Στρατηγού Μακρυγιάννη 13, Νέο Ψυχικό) για να συμμετέχουν σε μια σειρά εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων με στόχο την καλλιέργεια του εθελοντικού πνεύματος και της ενεργούς συμμετοχής στα κοινά. Νέοι εκπαιδευτές της οργάνωσης ΕΛΙΞ θα οργανώσουν διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά 6-12 ετών στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικής Υπηρεσίας Νέων – Global Youth Service Day 2012/GYSD.

Σκοπός της δράσης είναι τα παιδιά (6-12 ετών) να γνωρίσουν το πάρκο, να διασκεδάσουν με βιωματικές μεθόδους μάθησης, να αποκτήσουν αίσθημα ευθύνης απέναντι στο περιβάλλον, την κοινωνία και τον πολιτισμό, και να εξοικειωθούν με την αξία του εθελοντισμού. Νέοι εκπαιδευτές της ΕΛΙΞ θα αναλάβουν να πραγματοποιήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιασμένο ειδικά για νέους μαθητές με στόχο να κινητοποιηθούν μέσω βιωματικών μεθόδων όπως είναι τα διαδραστικά παιχνίδια, τα quizz και οι κατασκευές. Η Clown Όλη, θα παίξει ένα «οικολογικό κυνήγι θησαυρού» ενώ παράλληλα, εθελοντές της ΕΛΙΞ παρέα με τους μικρούς μας φίλους, θα αναλάβουν να φυτέψουν εποχιακά φυτά κατόπιν καθοδήγησης του Γεωπόνου του Δήμου! Διάρκεια Δράσης: 10.00 – 13.00. Διεύθυνση Εκπαιδευτικού & Οικολογικού Πάρκου Ψυχικού: Στρατηγού Μακρυγιάννη 13, Νέο Ψυχικό, πατήστε εδώ για το χάρτη)

Είναι μεγάλη χαρά να προσκαλούμε παιδιά σε μια ξεχωριστή δράση με επίκεντρο τον εθελοντισμό και την συμμετοχή στα κοινά! Μέσα από το παιχνίδι, δράσεις, φύτεμα αλλά και μεθόδους βιωματικής μάθησης τα παιδιά κατανοούν σε βάθος έννοιες όπως ενεργός πολίτης, εθελοντισμός και πολίτης του κόσμου! Πιστεύουμε πως η νέα γενιά θα κάνει την διαφορά, και επενδύουμε σε μια σωστή εκπαίδευση μέσα από διασκεδαστικές μεθόδους! Καλούμε λοιπόν όλα τα παιδιά, από 6 ως 12 ετών να έρθουν το πρωί της Κυριακής στο Εκπαιδευτικό & Οικολογικό Πάρκο Ψυχικού να περάσουμε πάνω από όλα καλά και να θέσουμε τα θεμέλια για ένα καλύτερο μέλλον! Ευχαριστούμε τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού για την φιλοξενία της δράσης αυτής και για την σημασία που δίνει στην ευαισθητοποίηση των παιδιών στα οικολογικά θέματα και την προστασία του περιβάλλοντος!” Έλενα Παπαλάμπρου, Συντονίστρια Δράσεων της ΕΛΙΞ.
elix_bubble_transp 80x70Η ΕΛΙΞ αποτελεί τον επίσημο φορέα συντονισμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικής Υπηρεσίας Νέων - GYSD 2012 στην Ελλάδα. Φέτος, 24ή χρονιά της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικής Υπηρεσίας Νέων - GYSD, θα υλοποιηθούν δράσεις σε πάνω από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο. Κάθε χρόνο, εκατομμύρια παιδιά και νέοι σε όλο τον κόσμο συνεργάζονται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικής Υπηρεσίας Νέων - GYSD με σχολεία, ομάδες νέων, μη κυβερνητικές οργανώσεις, τοπικούς συλλόγους και φορείς, κρατικούς φορείς και υπηρεσίες για να αντιμετωπίσουν κρίσιμα κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα και να συμβάλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.


Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΕΛΙΞ Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας (πρώην Π.Ε.Ε.Π. καλλιεργεί, από το 1987, την εθελοντική συνείδηση και προωθεί την εθελοντική προσφορά. Βασικός της στόχος είναι η συμβολή στην προσωπική ανάπτυξη του ατόμου και η εξέλιξή του ως πολίτη του κόσμου μέσα από την ενεργή συμμετοχή στα κοινά και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Η ΕΛΙΞ σε συνεργασία με Φορείς πραγματοποιεί διεθνείς δράσεις εθελοντικής συμμετοχής με αντικείμενο την προστασία του περιβάλλοντος, τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, την προώθηση του πολιτισμού και την κοινωνική προσφορά.

Επικοινωνία
Ντόρα Βουγιούκα
Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Προβολής
Τηλ.: 210 3825506 
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ