ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΕΩΝ,
Σάββατο 21 Απριλίου 2012

"Μοιραζόμαστε παραμύθια…
Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι"

Το Σάββατο 21 Απριλίου στις 16.00, σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην κοινή δράση της ΕΛΙΞ και της εθελοντικής ομάδας «Συνταξιούχοι εν Δράσει» που στόχο έχει την προώθηση της αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών. Νέοι εθελοντές της ΕΛΙΞ μαζί με τους ενεργούς συνταξιούχους θα συμβάλουν με τη δράση αυτή στην προώθηση του εθελοντισμού και της ενεργώ συμμετοχής σε όλες τις ηλικίες, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικής Υπηρεσίας Νέων – Global Youth Service Day 2012/GYSD.

H ΕΛΙΞ, με την υποστήριξη της εθελοντικής ομάδας “Συνταξιούχοι Εν Δράσει”, οργανώνει μια «αλλιώτική» συνάντηση στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», όπου μικροί και μεγάλοι θα περάσουν ένα ευχάριστο απόγευμα με στόχο την ανταλλαγή παιδικών βιβλίων, την ανάγνωση παραμυθιών και την δια-γενεακή επικοινωνία. Η δράση σχετίζεται με το Ευρωπαϊκό Έτος Ενεργού Γήρανσης και Αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών 2012. Οι συμμετέχοντες μπορούν να φέρουν μαζί τους παραπάνω από ένα βιβλία γιατί όσα δεν ανταλλαχτούν, θα προσφέρουν χαρά σε παιδιά από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Στην δράση αυτή προσκαλούμε γιαγιάδες, παππούδες, εγγόνια, οικογένειες με παιδιά, νέους και ηλικιωμένους!  Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι σε μια ανοιξιάτικη γιορτή, μια ευκαιρία να γνωριστούμε, να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε παιδικά βιβλία και να περάσουμε ένα ευχάριστο απόγευμα. Σημείο Συνάντησης: Χώρος Στάθμευσης του πολυκαταστήματος Carrefour (πατήστε εδώ για το χάρτη) - Ωρα Συνάντησης: 16.00

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικής Υπηρεσίας Νέων - GYSD 2012 είμαστε σε θέση να καταλάβουμε ακόμα πιο πολύ ότι δεν είμαστε μόνοι μας στην προσπάθεια να συμβάλουμε στην δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Εθελοντές από όλο τον κόσμο για ακόμα μια φορά θα αποδείξουν πώς ο εθελοντισμός δεν έχει σύνορα αλλά ούτε όρια. Η συνεργασία μας με την ομάδα «Συνταξιούχοι εν Δράσει» μας γεμίζει με αισιοδοξία και αποτελεί την αρχή μια πιο στενής συνεργασίας για μελλοντικές κοινές δράσεις.” Έλενα Παπαλάμπρου, Συντονίστρια Δράσεων της ΕΛΙΞ.

"Αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή που μια ομάδα με 25 χρόνια ενεργού εθελοντισμού όπως η Έλιξ μοιράστηκε μαζί μας την ιδέα για μια κοινή Δράση στις 21 Απριλίου, έτσι ώστε να συνδυαστούν η Παγκόσμια ημέρα εθελοντικής υπηρεσίας νέων με το ευρωπαϊκό έτος ενεργούς γήρανσης και αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών. Η χαρά μας που θα συμμετέχουμε είναι πολύ μεγάλη, γιατί τα παιδιά, οι νέοι γενικότερα, είναι το φως, η ελπίδα και το μέλλον αυτού του κόσμου και εμείς, ως μεγαλύτεροι σε ηλικία, δεν θα μπορούσαμε να λάβουμε περισσότερη ικανοποίηση από το να συναναστραφούμε και να αλληλοεπιδράσουμε με νέους ανθρώπους. Σας αναμένουμε όλους με μεγάλη ανυπομονησία, μικρούς και μεγάλους, για να περάσουμε ένα μοναδικό και αξέχαστο απόγευμα." Σωτήρης Δρουβιώτης, Ιδρυτικός μέλος των Συνταξιούχων εν Δράσει.
elix_bubble_transp 80x70
Η ΕΛΙΞ αποτελεί τον επίσημο φορέα συντονισμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικής Υπηρεσίας Νέων - GYSD 2012 στην Ελλάδα. Φέτος, 24ή χρονιά της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικής Υπηρεσίας Νέων - GYSD, θα υλοποιηθούν δράσεις σε πάνω από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο. Κάθε χρόνο, εκατομμύρια παιδιά και νέοι σε όλο τον κόσμο συνεργάζονται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικής Υπηρεσίας Νέων - GYSD με σχολεία, ομάδες νέων, μη κυβερνητικές οργανώσεις, τοπικούς συλλόγους και φορείς, κρατικούς φορείς και υπηρεσίες για να αντιμετωπίσουν κρίσιμα κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα και να συμβάλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.


Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΕΛΙΞ - Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας (πρώην Π.Ε.Ε.Π.) καλλιεργεί, από το 1987, την εθελοντική συνείδηση και προωθεί την εθελοντική προσφορά. Βασικός της στόχος είναι η συμβολή στην προσωπική ανάπτυξη του ατόμου και η εξέλιξή του ως πολίτη του κόσμου μέσα από την ενεργή συμμετοχή στα κοινά και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Η ΕΛΙΞ σε συνεργασία με Φορείς πραγματοποιεί διεθνείς δράσεις εθελοντικής συμμετοχής με αντικείμενο την προστασία του περιβάλλοντος, τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, την προώθηση του πολιτισμού και την κοινωνική προσφορά.

Οι Συνταξιούχοι εν Δράσει είμαστε μια εθελοντική ομάδα που απαρτίζεται από συνταξιούχους και όχι μόνο, γεμάτους διάθεση, πάθος και ενέργεια για πολλές και όμορφες Δράσεις. Είναι εσωτερική ανάγκη να κάνουμε κάτι για την πόλη μας, τη χώρα μας, τους συνανθρώπους μας, αλλά και για μας τους ίδιους. Να συν-δημιουργήσουμε και να προσφέρουμε μέσα από δραστηριότητες που κινητοποιούν και ενώνουν τους ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν το χρόνο και την ενεργητικότητά τους εθελοντικά σε συλλογικές δράσεις.
Μέσα στην καταχνιά των ημερών που διάγουμε , η αλληλεγγύη, ο εθελοντισμός και η συλλογικότητα, δίνουν προοπτική και ελπίδα. Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα της ομάδας στο FACEBOOK: Συνταξιούχοι εν Δράσει

Επικοινωνία
Ντόρα Βουγιούκα
Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Προβολής
Τηλ.: 210 3825506 
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ