ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ 7η ΧΡΟΝΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΙΞ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΕΑΣ

Η ΕΛΙΞ, στο πλαίσιο των δράσεων της για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, συνεργάζεται φέτος για έβδομη χρονιά με το Δήμο Κέας και υλοποιεί προγράμματα εθελοντικής εργασίας με στόχο την συντήρηση και αποκατάσταση των αρχαίων μονοπατιών του νησιού.

 

Από τις 6 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου, ο Δήμο Κέας έχει φιλοξενήσει δύο προγράμματα εθελοντικής εργασίας της ΕΛΙΞ με τη συμμετοχή 32 εθελοντών από όλο τον κόσμο ενώ στις 9 Αυγούστου ξεκινάει το τρίτο πρόγραμμα το οποίο και θα ολοκληρωθεί στις 25 Αυγούστου.

Βασική εργασία των εθελοντών είναι ο καθαρισμός, η συντήρηση, η σήμανση και η γενικότερη ανάδειξη κάποιων από τα σημαντικότερα μονοπάτια της παλιότερης εποχής που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι της Κέας στην επικοινωνία τους μεταξύ των κυριότερων χωριών. Παράλληλα οι εθελοντές αναλαμβάνουν να συντηρήσουν τις παραδοσιακές κρήνες που συναντούν στα μονοπάτια καθώς επίσης πραγματοποιούν καθαρισμούς κάποιων παραλιών του νησιού. Οι εργασίες των εθελοντών καθοδηγούνται πάντα από ντόπιους μάστορες και τεχνίτες καθώς επίσης και από ειδικά εκπαιδευμένους ομαδάρχες της ΕΛΙΞ. Οι εθελοντές φιλοξενούνται στο δημοτικό σχολείο της Ιουλίδας και στον ελεύθερο χρόνο τους έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, την ιστορία του και φυσικά τους φιλόξενους κατοίκους του.

Ο Δήμος Κέας, αποτελεί βασικό αρωγό στην υλοποίηση των προγραμμάτων εθελοντικής εργασίας που πραγματοποιεί η ΕΛΙΞ στον νησί. Αναγνωρίζοντας το έργο που επιτελεί η οργάνωση εδώ και 25 χρόνια, υποστηρίζει για ακόμα μια χρονιά τον θεσμό του εθελοντισμού ενώ παράλληλα αναδεικνύει το φυσικό και πολιτιστικό πλούτο του τόπου και φέρνει σε επαφή τους κατοίκους του νησιού με ανθρώπους από όλο τον κόσμο.


2011keaielix0210_20110809133259   2011keaielix021_20110809133259

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ