ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΔΑΣΗ & ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Για ενδέκατη χρονιά ο Δήμος Μαραθώνα στηρίζει τον εθελοντισμό και φιλοξενεί τέσσερα δεκαπενθήμερα προγράμματα εθελοντικής εργασίας της ΕΛΙΞ με στόχο την προστασία των δασών και των παραλιών της περιοχής της Νέας Μάκρης.

Πάνω από 50 εθελοντές, όλων των ηλικιών και απ’ όλο τον κόσμο, θα αφιερώσουν δύο εβδομάδες από το καλοκαίρι τους για να προστατέψουν το φυσικό πλούτο της χώρας μας. Συγκεκριμένα οι εθελοντές θα αναλάβουν καθημερινά και σε βάρδιες την πυροφύλαξη της δασικής περιοχής της ανατολικής Αττικής που εκτείνεται στα όρια του Δήμου Μαραθώνα και τον καθαρισμό και την ενημέρωση των λουόμενων των παραλιών της Νέας Μάκρης. Οι εργασίες για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος θα πραγματοποιηθούν με την καθοδήγηση ειδικών, ενώ τις δράσεις των ομάδων θα συντονίσουν ομαδάρχες-συντονιστές εκπαιδευμένοι από την ΕΛΙΞ.

Οι εθελοντές θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων του Αγίου Ανδρέα και στον ελεύθερό τους χρόνο θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την καθημερινή ζωή της περιοχής.

Τα προγράμματα εθελοντικής εργασίας που θα φιλοξενηθούν στο Δήμο Μαραθώνα θα υλοποιηθούν τις ακόλουθες ημερομηνίες:

  • 04 Ιουλίου – 18 ΙουλίουELIX 25 years of actions
  • 19 Ιουλίου – 02 Αυγούστου
  • 3 Αυγούστου – 17 Αυγούστου
  • 18 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου

Η ΕΛΙΞ από το 1987 πρωτοστατεί στη διοργάνωση προγραμμάτων εθελοντικής εργασίας σε όλη την ελληνική περιφέρεια με στόχο την τοπική ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς. Με την υποστήριξη του Δήμου Μαραθώνα έχουν υλοποιηθεί από το 2000, δεκάδες εθελοντικές δράσεις στην περιοχή, με τη ενεργή συμμετοχή εθελοντών από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ