ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Αθήνα 29 Ιουνίου 2016 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ
ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ 
ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΠΕΔΙΟ & ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, ο ΌΜΙΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στηρίζει αυτό το σημαντικό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης ατόμων με αναπηρία που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η ΕΛΙΞ.

Η απήχηση που είχε το πρόγραμμα αυτό στα παιδιά και στους νέους που πήραν μέρος τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και η συνεχής υποστήριξη που παρέχει ο ΌΜΙΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, μας διαβεβαιώνουν ότι το πρόγραμμα «Αυτό το Καλοκαίρι είναι Δικό μας» έχει γίνει θεσμός, τόσο στο Θριάσιο Πεδίο, όσο και σε δήμους της Θεσσαλονίκης.

Στο “αερόστατο” της ΕΛΙΞ θα επιβιβαστούν παιδιά και νέοι ηλικίας άνω των 9 ετών, για να περάσουν ένα διαφορετικό καλοκαίρι, γεμάτο μοναδικές εμπειρίες. Μέσω διαδραστικών παιχνιδιών και εδικά σχεδιασμένων προγραμμάτων, αλλά και με πολύ κέφι, οι διεθνείς ομάδες εθελοντών της οργάνωσης με την καθοδήγηση ειδικών παιδαγωγών, θα απασχολούν καθημερινά τα παιδιά, προσφέροντάς τους μια διαπολιτισμική εμπειρία που καταργεί τις διαφορές ανάμεσα στους λαούς.

Το πρόγραμμα διοργανώνεται από την “ΕΛΙΞ - Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας” και τις δράσεις του θα πλαισιώσουν 60 εθελοντές από πολλές χώρες μαζί με τους ομαδάρχες τους, τις παιδαγωγούς ειδικής αγωγής, τους συντονιστές και βοηθούς. Το πρόγραμμα έχει την υποστήριξη και συμμετοχή των Δήμων Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Ευόσμου - Κορδελιού.

 

Το πρόγραμμα θα έχει δυο περιόδους, από 02/7/2016 έως 16/7/2016 και από 16/7/2016 έως 30/7/2016, και θα απασχολήσει γύρω στα 80 παιδιά και νέους σε όλη τη διάρκεια του Ιουλίου και στα δύο σχολεία. Έχουν ήδη δοθεί αιτήσεις στα παιδιά του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ), τους νέους του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου (Πρώην ΤΕΕ Ε.Α.) καθώς και του Δημοτικού στην Ελευσίνα καθώς και στα παιδιά του 13ο Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού.

 

Οι δράσεις

Και στις δύο δομές που θα υλοποιηθούν τα προγράμματα, παιδιά και νέοι θα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν με θεατρικό παιχνίδι, εικαστικά, ομαδικά παιχνίδια, περιβαλλοντική και διαπολιτισμική εκπαίδευση. Στο απαραίτητο ειδικό βοηθητικό προσωπικό έχει ληφθεί μέριμνα ώστε να συμμετέχουν και εργαζόμενοι των σχολείων, με τους οποίους τα παιδιά αισθάνονται οικεία.

 

Με τις συντονισμένες προσπάθειες και φροντίδες όλων μας, των εκπαιδευτών, των ειδικών βοηθών, των ομαδαρχών και συνολικά όλης της ομάδας των εθελοντών μας, το πρόγραμμα αυτό θα αποτελέσει μια μοναδική εμπειρία για τα παιδιά που θα συμμετέχουν.


Οι εθελοντές

Οι εθελοντές της ΕΛΙΞ διαθέτουν εμπειρία αντίστοιχα απαιτητικών προγραμμάτων που απευθύνονται σε παιδιά και νέους, καθώς έχουν επιλεγεί βάσει κριτηρίων σχετικών σπουδών και ενδιαφερόντων.


Η ανταπόκριση των παιδιών σε αυτά τα προγράμματα η ικανοποίηση και χαρά που έχουν εκδηλώσει, καθώς και η θετική εικόνα που έχουν για τους εθελοντές μας, οι οποίοι συμβάλλουν στην δημιουργική απασχόλησή των, μας δίνει αισιοδοξία για την επιτυχή έκβαση άλλης μιας χρονιάς!


Πρόγευμα και μετακίνηση με τη στήριξη των Δήμων

Οι Δήμοι Ελευσίνας, Εύοσμου-Κορδελιού και Δέλτα θα φροντίζουν για τη μετακίνηση των παιδιών προς τα σχολεία το πρωί και με το πέρας του προγράμματος πίσω στα σπίτια τους, προσφέροντας δικό τους όχηματα. Επιπλέον θα προσφέρεται καθημερινά σε όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν ένα πρόγευμα, χάρη σε προσφορές επαγγελματιών των περιοχών .

 

Η παρέμβαση στις ζωές νέων ανθρώπων με ειδικές ανάγκες προσφέρεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να συμβάλλει στην προσωπική τους εξέλιξη και να δράσει υποστηρικτικά στην κοινωνικοποίησή τους αλλά και να γίνει στήριγμα προς τις οικογένειές τους κατά την άνευρη περίοδο του καλοκαιριού, ώστε «Αυτό το Καλοκαίρι να είναι Δικό τους!»

 


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την ΕΛΙΞ στο 2103825506

 

elix since 1987 ELPE

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ