ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Την ευκαιρία να γιορτάσουν την ολοκλήρωση ενός ακόμα εκπαιδευτικού κύκλου αλλά και το τέλος του καλοκαιριού είχαν οι μαθητές που συμμετέχουν στα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας που υλοποιεί η ΕΛΙΞ.

Σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς και εθελοντές της οργάνωσης μας, τα παιδιά οργάνωσαν μικρές γιορτές σε όλα τα εκπαιδευτικά κέντρα του προγράμματος και συμμετείχαν σε μία σειρά από ψυχαγωγικές και κοινωνικές δραστηριότητες. 

 

Στο εκπαιδευτικό κέντρο της ΕΛΙΞ στο κέντρο της Αθήνας, μαθητές οργάνωσαν έκθεση ζωγραφικής με βάση την καλλιτεχνική μέθοδο “zip” και προσκάλεσαν τους συμμαθητές τους για να την αξιολογήσουν και να την απολαύσουν μαζί.

Τα παιδιά συμμετείχαν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού σε μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας με στόχο την ομαλότερη ένταξη τους στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Η ΈΛΙΞ υλοποιεί το πρόγραμμα «Ποιοτική μάθηση μέσα από το παιχνίδι και μη τυπική εκπαίδευση, ενισχυμένη ψυχοκοινωνική υγεία και θετική ενσωμάτωση για παιδιά-πρόσφυγες σχολικής ηλικίας στην Ελλάδα» σε 12 σημεία της χώρας, από το Νοέμβριο του 2016. Περισσότερα από 2.500 παιδιά πρόσφυγες, και οι γονείς τους, έχουν αποκτήσει πρόσβαση μέσω του προγράμματος σε ένα ευέλικτο και αξιόπιστο πλαίσιο μη-τυπικής εκπαίδευσης, παρακολουθώντας μαθήματα της μητρικής τους γλώσσας, Αγγλικών, Ελληνικών, Μαθηματικών, Βιοτικών Δεξιοτήτων και Πολιτικής Αγωγής, ώστε να ενισχυθούν οι δυνατότητές τους και η μετέπειτα εκπαιδευτική τους πορεία.

 

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την ΕΛΙΞ, σε συνεργασία με την οργάνωση Finn Church Aid και την Teachers Without Borders, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Εκκλησία της Σουηδίας και υποστηρίζεται από τη UNICEF. Η πραγματοποίηση του προγράμματος δεν θα ήταν εφικτή χωρίς τη στήριξη του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων, το οποίο υλοποιείται με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος καθώς και του δήμου Θεσσαλονίκης.

elix learning center expo august 2017 05 elix learning center expo august 2017 25
elix learning center expo august 2017 35

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ