ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Δελτίο Τύπου: Έναρξη του προγράμματος εθελοντικής εργασίας της ΕΛΙΞ "Neon Chora II Recycling for Good" στην Αθήνα

21/3/2016

Την Δευτέρα 21 Μαρτίου ξεκίνησε στην Αθήνα το πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας της ΕΛΙΞ "Neon Chora II Recycling for Good" στην Κυψέλη.

Δεκαέξι νέες και νέοι από την Ιαπωνία, Κορέα, Κίνα, Ουκρανία, Ιταλία, Αυστρία, Νορβηγία, Γαλλία, Μεξικό αλλά και Ελλάδα συμμετέχουν στο πρόγραμμα που θα διαρκέσει δεκαπέντε ημέρες.

Η ιδέα: Η φτώχεια, η ανεργία μαζί με τους περιορισμούς στη κοινωνική προστασία έχει φέρει οικογένειες σε εξαιρετική αδυναμία να υποστηρίξουν την καθημερινότητα, την αξιοπρεπή διαβίωση και τη βελτίωση των συνθηκών της κατοικίας τους.

Με τη συμμετοχή νέων από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα, θέλουμε και επιδιώκουμε ενεργά να αλλάξουμε την εικόνα αυτή!

Να κάνουμε τη διαφορά στη ζωή κάποιων οικογενειών προσφέροντας επίπλωση και δημιουργώντας περιβάλλοντα και συνθήκες που να ικανοποιούν τις ανάγκες για ένα σπίτι με ασφάλεια και λειτουργία.

Βοηθός μας σε αυτό το στόχο γίνεται η διάθεση των ανθρώπων: νέων, τεχνιτών, καλλιτεχνών, η διάθεση οικιακών σκευών και επίπλων για χρήση, η διάθεση χρόνου και χώρου ώστε η αλληλεγγύη και συμμετοχή στα κοινά ζητήματα της κοινότητας να γίνει η αξιοπρέπεια, η γειτονιά, η δεύτερη ευκαιρία των πραγμάτων, μια νέα δημιουργική και ουσιαστική στάση ζωής απέναντι στη κρίση.

Το πρόγραμμα αυτό είναι είναι μέρος μια μεγαλύτερης δράσης όπου η ΕΛΙΞ, σε συνεργασία με 4 διαφορετικές οργανισμούς, υπό τον συντονισμό της ΑΡΣΙΣ και τη χρηματοδότηση του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες» - Αύξηση παροχής υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες - το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα και οργανώνει δύο προγράμματα εθελοντικής εργασίας για την υποστήριξη της λειτουργίας του “Κέντρου Υποστήριξης Νέων” στην Κυψέλη στα πλαίσια της δράσης “Νέων Χώρα”.

Οι εθελοντές της ΕΛΙΞ θα εργάζονται για την ανακατασκευή των επίπλων στο cine Στέλλα στην οδό Τενέδου 34 στην Κυψέλη, που έχει παραχωρηθεί από τον δήμο Αθηναίων.

Ενώ για την διαμονή τους έχει παραχωρηθεί από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων – ΕΛΕΠΑΠ χώρος όπου διαμένουν και ετοιμάζουν τα γεύματά τους.

Ευχαριστούμε ακόμη τους τεχνίτες και χειροτέχνες που εκπαιδεύουν και καθοδηγούν τους εθελοντές στο έργο τους.

 

Re use Re smile 2016 with ELIX

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ