ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Αθήνα, Ιούλιος 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Αυτό το Καλοκαίρι είναι Δικό μας» θα πουν το εφετινό καλοκαίρι παιδιά και νέοι περιοχών της δυτικής Θεσσαλονίκης, μαζί με τους εθελοντές της οργάνωσης ΕΛΙΞ, με τους οποίους θα περάσουν παρέα ένα ξεχωριστό χρονικό διάστημα από τις 7 Ιουλίου ως τις 2 Αυγούστου 2014.

Στόχος του νέου αυτού Προγράμματος, είναι όχι μόνο η δημιουργική απασχόληση παιδιών και νέων από Τμήματα Ένταξης και Ειδικών Σχολείων, αλλά και η διευκόλυνση των οικογενειών τους κατά τη θερινή περίοδο, όπου δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες απασχόλησης.

Το πρόγραμμα διοργανώνει η ΕΛΙΞ, σε συνεργασία με τον Δήμο Εύοσμου –Κορδελιού και με την ευγενή χορηγία του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ.

Στο «αερόστατο» της ΕΛΙΞ θα επιβιβαστούν αυτό τον Ιούλιο παιδιά και νέοι, ηλικίας άνω των 9 ετών, από τα Τμήματα Ένταξης και τα Ειδικά Σχολεία του Δήμου Εύοσμου-Κορδελιού, αλλά και γειτονικών δήμων, για να περάσουν ένα διαφορετικό καλοκαίρι, γεμάτο μοναδικές εμπειρίες. Μέσω διαδραστικών παιχνιδιών και εδικά σχεδιασμένων προγραμμάτων, αλλά και με πολύ κέφι, οι διεθνείς ομάδες εθελοντών της οργάνωσης με την καθοδήγηση ειδικών παιδαγωγών, θα απασχολούν καθημερινά τα παιδιά, προσφέροντάς τους μια διαπολιτισμική εμπειρία που καταργεί τις διαφορές ανάμεσα στους λαούς.

 

Οι δράσεις
Στον χώρο του 13ου Ειδικού Σχολείου του Δήμου Εύοσμου-Κορδελιού, παιδιά και νέοι, μαθητές των σχολείων της περιοχής, θα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν με θεατρικό παιχνίδι, εικαστικά, ομαδικά παιχνίδια, περιβαλλοντική και διαπολιτισμική εκπαίδευση. Στο απαραίτητο ειδικό βοηθητικό προσωπικό έχει ληφθεί μέριμνα ώστε να συμμετέχουν και εργαζόμενοι των σχολείων, με τους οποίους τα παιδιά αισθάνονται οικεία.

 

Οι εθελοντές
Οι εθελοντές της «ΕΛΙΞ» διαθέτουν εμπειρία αντίστοιχα απαιτητικών προγραμμάτων που απευθύνονται σε παιδία και νέους, καθώς έχουν επιλεγεί βάσει κριτηρίων σχετικών σπουδών και ενδιαφερόντων. «Η ανταπόκριση των παιδιών σε αυτά τα προγράμματα και η θετική εικόνα που έχουν για τους εθελοντές μας, οι οποίοι συμβάλλουν στην δημιουργική απασχόλησή των, μας δίνει αισιοδοξία για την επιτυχή έκβαση και αυτού του Προγράμματος, το οποίο θα μπορεί να συνεχιστεί τα επόμενα καλοκαιριά» λέει η Πρόεδρος της ΕΛΙΞ, κύρια Ελένη Γαζή.

 

Η στήριξη του δήμου Εύοσμου-Κορδελιού
Εκτός από την πολύτιμη στήριξη του Ομίλου ΕΛΠΕ, ο οποίος προσφέρει επιπλέον το δεκατιανό γεύμα στα παιδιά, σημαντικός αρωγός του προγράμματος είναι και ο Δήμος Εύοσμου-Κορδελιού: «Αγκαλιάσαμε αυτό το πρόγραμμα από την πρώτη στιγμή και θέλαμε η στήριξή μας να είναι ουσιαστική» δηλώνει η Αντιδήμαρχος Παιδείας, κα Αβρορα Σαββίδου.

 

Με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής εξασφαλίσθηκε η μετακίνηση των παιδιών προς το σχολείο το πρωί και με το πέρας του προγράμματος πίσω στα σπίτια τους, προσφέροντας δικό του αυτοκίνητο. Για τα παιδιά που κατοικούν έκτος των ορίων του δήμου, θα υπάρξει συνεννόηση ώστε να μεταφέρονται από τους γονείς τους μέχρι συγκεκριμένου σημείου εντος των ορίων του δήμου, όπου θα τα παραλαμβάνει το αυτοκίνητο. Ενώ φυσικά και ο ίδιος ο χώρος και οι εγκαταστάσεις του 13ου Ειδικού Σχολείου προσφέρθηκε από τον δήμο για τη διεξαγωγή του Προγράμματος.

 

«Με τις συντονισμένες προσπάθειες και φροντίδες όλων μας, των εκπαιδευτών, των ειδικών βοηθών, των ομαδαρχών και συνολικά όλης της ομάδας των εθελοντών μας, το Πρόγραμμα αυτό θα αποτελέσει μια μοναδική εμπειρία για τα παιδιά που θα συμμετέχουν» τονίζει ο συντονιστής του Προγράμματος στη Θεσσαλονίκη.

 

Αυτό το καλοκαίρι είναι δικό μας με την ΕΛΙΞ - κοινωνικό πρόγραμμα στην Ελευσίνα Όμιλος ΕΛΠΕ

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ