ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με πρωτοβουλία της Γερμανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, η ΕΛΙΞ προσεκλήθη από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας για μια επίσκεψη αντιπροσωπείας από την Ελλάδα, με θέμα "Ένταξη Προσφυγοπαίδων και Νέων στη Σχολική και Επαγγελματική Εκπαίδευση" στο Βερολίνο, από τις 26 έως τις 30 Μαρτίου 2017.

Στην αντιπροσωπεία συμμετέχει η Πρόεδρος της ΕΛΙΞ, κ. Ελένη Γαζή, μέλος της ομάδας 7 επιστημόνων και ειδικών οι οποίοι παρουσιάζουν και συζητούν με τους Γερμανούς αξιωματούχους τις παραμέτρους του θέματος της επίσκεψης αυτής.

Στο διάστημα της επίσκεψης, η Ελληνική αντιπροσωπεία πραγματοποίησε συναντήσεις με αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών, του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Παιδείας, του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων Γερμανικων Ιδρυμάτων για την Ένταξη και τη Μετανάστευση, τον Έλληνα Πρέσβη στη Γερμανία και μέλη της Ελληνογερμανικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η πρόεδρος της ΕΛΙΞ παρουσίασε τις δράσεις που πραγματοποιεί η οργάνωση στην Ελλάδα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Υπουργείου Παιδείας για την ένταξη των παιδιών και νέων στη σχολική εκπαίδευση και τις οποίες υλοποιεί μαζί με την οργάνωσηΑποστολή σε συνεργασία με την FCA και την υποστήριξη της UNICEF.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής, πραγματοποιούνται και επισκέψεις σε σχολεία του κρατιδίου της Έσσης και συνομιλίες με δασκάλους, εκπαιδευτικούς και παιδιά προσφύγων που φοιτούν σε αυτά.

Οι εμπειρίες και οι επαφές που θα προκύψουν από την επίσκεψη αυτή θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για την εξέλιξη και περαιτέρω ανάπτυξη του προγράμματος μη τυπικής εκπαίδευσης που προσφέρει η ΕΛΙΞ σε μεγάλο αριθμό παιδιών από 3 έως 17 ετών στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ