ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΕΛΙΞ, έχοντας υποστηρίξει εξ αρχής την πιλοτική εφαρμογή της Ψηφιακής Πλατφόρμας εκμάθησης γλώσσας Akelius από τις αρχές του 2018, τόσο στο εκπαιδευτικό της κέντρο στην Πατησίων, όσο και στις μονάδες της στον Ελαιώνα και στα Ανοιχτά Σχολεία, έλαβε μέρος στη δημιουργία του αντίστοιχου Εγχειριδίου Οδηγιών για Εκπαιδευτικούς (Teachers' Guidance Manual on Akelius digital platform for language learning).

Η Διευθύντρια της ΕΛΙΞ Judith Wunderlich-Antoniou και η υπεύθυνη εκπαίδευσης της οργάνωσης, Ειρήνη Παθιάκη, συμμετείχαν στην ομάδα εμπειρογνωμόνων, μαζί με στελέχη της UNICEF όπως η Naoko Imoto, ο Γιώργος Σιμόπουλος και ο Αντώνιος Αλεξανδρίδης που υποστήριξε το έργο των Amina Kleit και Nayla Halabi της ΜΚΟ Ana Aqra του Λιβάνου, που εκπόνησαν τον οδηγό. Στην ομάδα συμμετείχε και ο Philippe Testot-Ferry, Διευθυντής του έργου Global Akelius.

Ιδιαίτερη ήταν η συμβολή της ομάδας των εκπαιδευτικών της ΕΛΙΞ, Αλεξάνδρα Καμαρέτσου, Τατιάνα Κάτσινα, Αλίκη Τζάθα, τις οποίες και ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή τους στην ανάπτυξη του εγχειριδίου που διατίθεται στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Η πλατφόρμα Akelius, μια συνεργασία της UNICEF Europe & Central Asia με το Ίδρυμα Akelius, υποστηρίζει την εκμάθηση γλωσσών από παιδιά με προσφυγικό και μεταναστευτικό προφίλ.

Μπορείτε να κατεβάσετε τον οδηγό εδώ, στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην πλατφόρμα Akelius εδώ.

Ή να την κατεβάσετε από το Google Play.

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ