ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έλκε Σπηλιωτοπούλου (Elke Spiliotopoulou)

Με λύπη πληροφορηθήκαμε ότι αυτόν τον Αύγουστο «έφυγε» από τη ζωή η Έλκε Σπηλιοπούλου. Μια Γερμανίδα, που ερωτεύτηκε Έλληνα και μαζί του ρίζωσε στην Ολυμπία για να μεγαλώσουν τους δυο τους γιούς. Διετέλεσε Δημοτική Σύμβουλος Αρχαίας Ολυμπίας (2002-2006).

Ενεργή πολίτης στα τοπικά δρώμενα, αστείρευτη η ενέργειά της και ο ενθουσιασμός της! Ίδρυσε τον Πολιτιστικό & Φυσιολατρικό Σύλλογο Αρχαίας Ολυμπίας (2007) και έτσι τη γνώρισε η ΕΛΙΞ λίγο καλύτερα, γιατί την ξέραμε ήδη από το 2003, όταν με εθελοντές μας ανοίγαμε μονοπάτια γύρω από τον ανακαινισμένο αρχαιολογικό χώρο, προκειμένου για την προετοιμασία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνα (2004).

Ο θάνατός της συνέπεσε με τις τραγικές φωτιές στην Ολυμπία. Σημαδιακό; Το 2007, ως Πρόεδρος τότε του Φυσιολατρικού Συλλόγου Ολυμπίας και κατόπιν δικών της πρωτοβουλιών, η ΕΛΙΞ με εθελοντές ανέλαβε να «πρασινίσει» το λόφο της Γαλήνης. Η Έλκε είχε προετοιμάσει το έδαφος με κάθε λεπτομέρεια για τους εθελοντές της ΕΛΙΞ: τη μελέτη, την άδεια για τη δενδροφύτευση, την εξασφάλιση των καταλλήλων δενδρυλλίων και θάμνων, τους πασσάλους και τα εργαλεία. Ακόμα φρόντισε για το άνοιγμα των λάκκων στις πλαγιές του λόφου της Γαλανής, τη μεταφορά των φυτών, την υδροφόρα για το πότισμα, καθώς και την κινητοποίηση μελών του Συλλόγου, οι οποίοι συνέβαλαν στο έργο των εθελοντών της ΕΛΙΞ. Όλα έγιναν όπως έπρεπε να γίνουν!

Μάλιστα, για τη συμβολή μας στην αποκατάσταση του τοπίου της Αρχαίας Ολυμπίας μετά τις πυρκαγιές του 2007, η ΕΛΙΞ βραβεύθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού για το έργο της, κατά την τελετή της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, τον Μάρτιο του 2008. Δυστυχώς, αυτό το καλοκαίρι, ο ίδιος λόφος, γυμνός και πάλι από τις πυρκαγιές. Ήταν παρήγορο ότι η Έλκε δεν πρόλαβε να τον δει γυμνό, όπως 15 χρόνια πριν.

Η ΕΛΙΞ για να τιμήσει τη μνήμη της είναι αποφασισμένη να «πρασινίσει» και πάλι το τοπίο της Ολυμπίας. Ήδη εθελοντές που εργάστηκαν στην πρώτη αναδάσωση, δήλωσαν "έτοιμοι να το κάνουμε πάλι"! Θα το κάνουμε για την Ολυμπία, για το περιβάλλον, αλλά πρωτίστως, για την Έλκε που τόσο αγάπησε και εργάστηκε για τον λόφο αυτόν!

Στη μνήμη της...Αιωνία.. 

Η Έλκε Σπηλιωτοπούλου (Elke Spiliotopoulou) Η Έλκε Σπηλιωτοπούλου (Elke Spiliotopoulou)
Η Έλκε Σπηλιωτοπούλου (Elke Spiliotopoulou) Η Έλκε Σπηλιωτοπούλου (Elke Spiliotopoulou)

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ