ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από τις 3 ως τις 9 Νοεμβρίου η ΕΛΙΞ συμμετείχε στο σεμινάριο και την ετήσια Γενική Συνέλευση του δικτύου της Alliance of European Voluntary Service Οrganizations που πραγματοποιήθηκε στο Ueckermünde της Γερμανίας με την συμμετοχή 39 οργανώσεων-μέλη από 27 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής με 80 εκπροσώπους.

Η συνάντηση οργανώθηκε και φιλοξενήθηκε από την Vereinigung Junger Freiwilliger e.V. της Γερμανίας η οποία γιόρταζε τα 25 χρόνια δράσης.

Ήταν μια ευκαιρία για τα μέλη του δικτύου που δραστηριοποιούνται στον τομέα του εθελοντισμού και της νεολαίας από το 1982, να συζητήσουν για τις νέες προκλήσεις και δυνατότητες που αναπτύσσονται στον Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χώρο. Επίσης οι εκπρόσωποι των φορέων αντάλλαξαν εμπειρίες και καλές πρακτικές για την καλύτερη οργάνωση των δράσεών τους και την προετοιμασία για την νέα χρονιά. Η ΕΛΙΞ είναι ενεργό μέλος του Δικτύου από το 1991.

Στις διαφορετικές ομάδες εργασίας που σχηματίστηκαν συζητήθηκαν διάφορα θέματα. Όπως ο ρόλος των οργανώσεων εθελοντισμού στην περίοδο της κρίσης με έμφαση την υποστήριξη των δράσεων αναφορικά με την βοήθεια στους πρόσφυγες και τις μεγάλες και συνολικά στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Δημιουργήθηκε μια ομάδα εργασίας με στόχο να συντονίσει τις δράσεις των οργανώσεων του Δικτύου και να υποστηρίξει τα μέλη για την ανάπτυξη νέων.

Μια από τις σημαντική απόφαση που λήφθηκε στην συνάντηση αυτή, είναι ότι η ΕΛΙΞ θα φιλοξενήσει την Γενική Συνέλευση του Δικτύου τον Νοέμβριο του 2017 στην Αθήνα, ύστερα από την πρόταση που κατέθεσε η οργάνωσή μας και παρουσίαση που έγινε στην συνέλευση. Η απόφαση αυτή είναι τιμητική για την οργάνωσή μας καθώς τέτοιας κλίμακας συνάντηση των εθελοντικών οργανώσεων από όλο τον κόσμο έχει να γίνει στην χώρα μας από το 2005 όπου η ΕΛΙΞ είχε φιλοξενήσει ξανά την ίδια συνάντηση.

Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης έγινε και η εκλογή του νέου προέδρους του δικτύου της Alliance of European Voluntary Service Οrganizations του Mattia LOLLI από την οργάνωση Legambiente της Ιταλίας.

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ