ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Ανάδειξη Διαδρομών Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος στα νησιά των Κυκλάδων!

Η ΕΛΙΞ υλοποιεί το φετινό καλοκαίρι 7 προγράμματα εθελοντικής εργασίας στους Δήμους Άνδρου, Σύρου και Κέας,  συνεχίζοντας το έργο της για την αποκατάσταση και την ανάδειξη επιλεγμένων μονοπατιών ως Διαδρομών Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος στις Κυκλάδες.

 

Πάνω από 100 εθελοντές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, υπό τη καθοδήγηση ντόπιων,  θα συμβάλουν στον καθαρισμό, τη συντήρηση, τη σήμανση και την γενικότερη ανάδειξη κάποιων από τα σημαντικότερα μονοπάτια της παλιότερης εποχής που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι των νησιών στην επικοινωνία τους μεταξύ των κυριότερων χωριών και λιμανιών.

Αγαπημένος προορισμός πολλών ελλήνων και ξένων εθελοντών, οι Κυκλάδες αποτελούν πλέον για την ΕΛΙΞ σήμα κατατεθέν της δράσης της στον τομέα της διαφύλαξη της πολιτιστικής ΕΛΙΞ 25 χρόνια δράσειςκληρονομιάς του τόπου μας. Το διασημότερο νησιωτικό σύμπλεγμα του Αιγαίου περιλαμβάνει μερικές από τις ομορφότερες περιπατητικές διαδρομές της χώρας μας. Η ΕΛΙΞ από το 1996 υποστηρίζει με εθελοντικές ομάδες τις προσπάθειες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των αντίστοιχων Δήμων για τη διατήρηση των παλαιών διαδρομών - μονοπατιών, ως στοιχείο ιστορικής μνήμης και πολιτισμού αλλά και εργαλείο πολιτιστικού και περιβαλλοντικού πλούτου της Κυκλαδικής υπαίθρου.

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα υλοποιηθούν δύο προγράμματα εθελοντικής εργασίας στο Δήμο Άνδρου (07/08-23/08 & 24/08-09/09) και δύο προγράμματα στο Δήμο Σύρου (15/08-31/08 & 03/09-18/09). Παράλληλα, με την υποστήριξη του Δήμου Κέας,  θα υλοποιηθούν στο νησί τρία επιπλέον προγράμματα εθελοντικής εργασίας (06/07-22/07, 23/07-08/08, 09/08-25/08).

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ