PROJECT YOGA

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Η ΕΛΙΞ, σε συνεργασία με την Finn Church Aid (FCA), ολοκλήρωσε με επιτυχία το δεύτερο μέρος του «Project Yoga», προσφέροντας πιστοποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για να γίνει κάποιος εκπαιδευτής Γιόγκα, σε 14 νέους/νέες, από 9 διαφορετικές εθνικότητες (Αλβανια, Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές, Ιρακ, Ιρλανδία, Κουρδιστάν, Ισπανία και Συρία).

Μετά από τρεις μήνες και πάνω από 200 ώρες εκπαίδευσης, οι μελλοντικοί δάσκαλοι γιόγκα ολοκλήρωσαν με επιτυχία την επαγγελματική κατάρτιση τους που μεταξύ άλλων θα βελτιώσει τις δεξιότητες τους και θα τους προσφέρει νέες επαγγελματικές ευκαιρίες στο μέλλον.

 

Οι εκπαιδευόμενοι προέρχονταν από ένα ευρύ φάσμα, με κάποιους από αυτούς να είναι μετανάστες ή πρόσφυγες, ενώ συμμετείχαν και Έλληνες.

Κατά τη διάρκεια της κατάρτισης, οι μελλοντικοί δάσκαλοι της Γιόγκα εκπαιδεύτηκαν στη διδασκαλία της Hatha Yoga, ενός από τους πιο διαδεδομένους κλάδους της Γιόγκα σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εργαστήρια σχετικά με διαφορετικά είδη Γιόγκα, όπως η Κουνταλίνι Γιόγκα, η Βινίνασα Γιόγκα ή η Γιν Γιόγκα.

Το σεμινάριο σχεδιάστηκε από πιστοποιημένους εκπαιδευτές της Γιόγκα και περιλάμβανε τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά μαθήματα για την εξοικείωση των ωφελούμενων όχι μόνο με τις στάσεις, τη φιλοσοφία και τις αξίες της γιόγκα, αλλά και με πολύτιμα παιδαγωγικά εργαλεία και προσεγγίσεις που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν σε ένα μάθημα γιόγκα.elix fca yoga project 2018

Οι συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα έλαβαν μια διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση για την κατάρτιση τους, η οποία αποτυπώνει τις αποκτηθείσες γνώσεις και αυξάνει την απασχολησιμότητά τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Το επαγγελματικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από τις 17/01/10 έως τις 30/03/2018.

Το «Project Yoga» γεννήθηκε για να δημιουργήσει ένα χώρο ένταξης και συμμετοχής όπου ντόπιοι, μετανάστες και πρόσφυγες μπορούν να έρθουν σε επαφή και να εργαστούν μαζί για μια κοινή δραστηριότητα: την Γιόγκα, καθώς η πειθαρχία που αυτή ενισχύει στον άνθρωπο έχει αποδειχθεί ότι έχει ισχυρό αντίκτυπο στην ψυχοκοινωνική ευημερία των συμμετεχόντων.

Επιπλέον, η συγκεκριμένη δράση αποσκοπούσε στη βελτίωση της απασχολησιμότητας τόσο των ντόπιων όσο και των μεταναστών/προσφύγων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τόσο οι κοινωνικές όσο και οι επαγγελματικές ανάγκες των συμμετεχόντων.

Από το Νοέμβριο του 2017, η ELIX, μαζί με την FCA, προσέφερε επίσης δωρεάν μαθήματα για μικτές ομάδες, καθώς και για γκρουπ μόνο με γυναίκες.

Τα δωρεάν μαθήματα θα συνεχίσουν να προσφέρονται και για τους επόμενους μήνες.

Το Project Yoga έχει μέχρι στιγμής πάνω από 200 μαθητές Γιόγκα, μεταξύ αυτών και 30 παιδιά, ενώ στην υλοποίηση του συμμετέχουν περισσότεροι από 15 εθελοντές από το προσωπικό της ΕΛΙΞ και της FCA.

Οι μαθητές στις δωρεάν τάξεις γιόγκα προέρχονται από 32 διαφορετικές χώρες, όπως: Αφγανιστάν, Αλβανία, Αλγερία, Μπαγκλαντές, Βρετανία, Βουλγαρία, Καναδάς, Κίνα, Δανία, Ολλανδία, Αίγυπτος, Φινλανδία, Μαρόκο, Νιγηρία, Παλαιστίνη, Πακιστάν, Περού, Πολωνία, Ρωσία, Ισπανία, Συρία, Τουρκία και ΗΠΑ.

elix fca yoga project 2018

ELIX FCA - Project Yoga

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ