ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Ξεκίνησε τον Οκτώβριο το πρόγραμμα Προσωπικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης παιδιών - “Stepkids” της ΕΛΙΞ στην περιοχή της Κυψέλης στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτείται από το Kreuzberger Kinderstiftung της Γερμανίας και θα έχει διάρκεια 10 μήνες περίπου.

 

Στόχος των τμημάτων Προσωπικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης είναι να δημιουργηθούν μικρές ομάδες όπου μέσα σε ένα κλίμα σεβασμού και ισοτιμίας τα παιδιά, ηλικίας 6 έως 12 χρονών, θα νιώσουν ελεύθερα να εκφραστούν και να ξεδιπλώσουν τον εαυτό τους. Τα εργαστήρια λειτουργούν με βάση τις αρχές της βιωματικής μεθόδου και οι βασικές θεματικές θα είναι η αυτοεικόνα του παιδιού και η αυτοεκτίμηση και στη συνέχεια η εξοικείωση με το συναισθηματικό κόσμο των παιδιών. Η αναγνώριση και η διαχείριση των συναισθημάτων.

Στα βιωματικά εργαστήρια χρησιμοποιούνται τεχνικές προερχόμενες από μεθόδους του θεάτρου και των καλών τεχνών (π.χ. αυτοσχεδιασμοί, κοινωνικό θέατρο, εικαστικά) οι οποίες χρησιμοποιούνται όχι ως αυτοσκοπό αλλά ως μέσο για τη προσωπική έκφραση, τη δημιουργία, την επικοινωνία germany kreuzberger kinderstiftung logoκαι τη διασκέδαση. Γίνονται σωματικές, εικαστικές, θεατρικές δραστηριότητες οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα να εκφραστούν όλοι ισότιμα, χωρίς αξιολόγηση και αποτελούν το πρόσφορο έδαφος να αναπτυχθεί η διαφορετικότητα, ο σεβασμός και η δημιουργικότητα του κάθε παιδιού και της ομάδας συνολικά.

Τα τμήματα γίνονται μία φορά την εβδομάδα στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών και θα υλοποιηθούν σε δύο κύκλους από τον Οκτώβριο έως τον Ιανουάριο και από τον Φεβρουάριο έως και τον Ιούνιο, καλύπτοντας συνολικά 90 παιδιά από την περιοχή αυτή.

Η ΕΛΙΞ έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια έντονη δράση με προγράμματα που έχουν ως στόχο να υποστηρίξουν γειτονιές της Αθήνας όπου κατοικούν οικογένειες που αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικοκοινωνικά προβλήματα στηρίζοντας το ποιο ευάλωτο κομμάτι που είναι τα παιδιά. Με αυτό το σκεπτικό προτείναμε και εξασφαλίσαμε την χρηματοδότηση για αυτό το πρόγραμμα που θα αποτελέσει έναν αρχικό πιλότο για την ανάπτυξη τέτοιων αναγκαίων δράσεων σε αυτές τις γειτονιές σε περισσότερο μόνιμη βάση.

Το πρόγραμμα “Stepkids” υλοποιείται από έναν συντονιστή, τρείς παιδαγωγούς και εθελοντές της ΕΛΙΞ όλοι με παιδαγωγικό υπόβαθρο κατάλληλα εκπαιδευμένοι για την υλοποίηση της δράσης αυτής.

Για την υλοποίηση του προγράμματος υπάρχει άριστη συνεργασία τόσο του διευθυντή του 26ου Δημοτικού Σχολείου της Κυψέλης καθώς και με τον Δήμο Αθηναίων.

Η δράση "Stepkids" υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία, μία πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Athens Anoixto Scholeio logo

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ