ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Το εκπαιδευτικό κέντρο της ΕΛΙΞ στην Πατησίων επισκέφθηκε την Τετάρτη, 24 Ιούνιου 2020, ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), κ. Βαλάντης Παπαθανασίου.

Αφού ενημερώθηκε από την Συντονίστρια Πεδίου, κ. Γκιμιτζούδη για το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα «Εκπαίδευση για την Ένταξη: Ποιοτική μάθηση και μη τυπική εκπαίδευση για παιδιά και ενήλικες, πρόσφυγες και μετανάστες» που υλοποιούμε με την υποστήριξη της UNICEF, του ΔΟΜ και της DG HOME στην Αττική, συζήτησε με τον κοινωνικό λειτουργό, κ. Καλοκαιρινό τα θέματα παιδικής προστασίας και σχολικής ένταξης.

Στη συνέχεια ο κ. Παπαθανασίου ξεναγήθηκε στους χώρους του εκπαιδευτικού κέντρου και συζητήσαμε για την κατάσταση των ασυνόδευτων ανηλίκων και την πραγματική ουσία της εκπαίδευσης ως αρωγό για την ένταξη τους.

Οι δυσκολίες στην καθημερινή ζωή των προσφύγων και οι τρόποι αντιμετώπισης ήταν ψηλά στην ατζέντα της συζήτησης, η οποία και κατέληξε με την αναγνώριση της ανάγκης συνεργασίας και εμβάθυνσης μεταξύ των δυο φορέων.

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ