ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟ

Ο Απρίλιος, μαζί με την μικρή ανάπαυλα των 5 ημερών για διακοπές, ήταν ένας παραγωγικός μήνας για την ΕΛΙΞ.

Σημαντική ήταν η εκκίνηση των μαθημάτων Αγγλικών προς τους γονείς των παιδιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Μάθηση μέσα από το παιχνίδι και μη τυπική εκπαίδευση, ενισχυμένη ψυχοκοινωνική υγεία και θετική ενσωμάτωση για παιδιά – πρόσφυγες ηλικίας 3-17 ετών”.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από την ΕΛΙΞ, σε συνεργασία με την FCA και την υποστήριξη της UNICEF και αφορά τους ανήλικους πρόσφυγες σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία.

Σύντομος απολογισμός του προγράμματος για το μήνα Απρίλιο:

7 εκπαιδευτικά κέντρα, 4 στην Αττική και 3 στην Θεσσαλονίκη.

1.198 παιδιά ηλικίας 3-17 ετών, συνολικά εγγεγραμμένα στο πρόγραμμα (62% αγόρια, 38% κορίτσια), 893 στην Αθήνα και 305 στην Θεσσαλονίκη.

75 γονείς ξεκίνησαν σταδιακά μαθήματα Αγγλικών, 69 στην Αθήνα και 6 στη Θεσσαλονίκη.

15 διαφορετικές εθνικότητες με επιπλέον 5 μειονότητες καθώς και 12 διαφορετικές μητρικές γλώσσες.

434 οικογένειες ωφελήθηκαν τον συγκεκριμένο μήνα από το πρόγραμμα, 325 στην Αθήνα και 119 στην Θεσσαλονίκη.

1.497 ωριαία μαθήματα (Ελληνικά & Μαθηματικά, Αγγλικά και Μητρικής Γλώσσας) παρασχέθηκαν συνολικά στα παιδιά, 1.054 στην Αθήνα και 443 στην Θεσσαλονίκη.

47 Εκπαιδευτικοί και Κοινωνικοί Λειτουργοί στελέχωσαν συνολικά το πρόγραμμα και υποστήριξαν τα παιδιά και τις οικογένειές τους, 33 στην Αθήνα και 14 στην Θεσσαλονίκη.

8 εκπαιδευτικές επιμορφώσεις οργανώθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την άρτια ενημέρωση των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν με σκοπό την καλύτερη κατανόηση, υλοποίηση του προγράμματος και των ιδιαιτεροτήτων του.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα αυτό:

ΕΛΙΞ Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

elix since 1987 4x3

 

 

dg echo logo

Finn Church Aid UNICEF

 

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ