ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Volunteering 2011 @ EUr Service.gr

Volunteering 2011 @ EUr Service.gr by ELIX  

Η ΕΛΙΞ φιλοξενεί Ανταλλαγή Νέων με θέμα τον εθελοντισμό!

Από τις 18 έως τις 26 Οκτωβρίου η ΕΛΙΞ πραγματοποιεί  πρόγραμμα ανταλλαγής νέων με τίτλο “Volunteering 2011@ EUr Service.gr” στο οποίο συμμετέχουν 25 νέοι από την Ιταλία, την Ισπανία, την Γαλλία, το Βέλγιο & την Ελλάδα.

 

 

Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την έννοια του εθελοντισμού ως έναν τρόπο ενεργήELIX, 25 years of Actionς συμμετοχής στην κοινωνία των πολιτών καθώς και να αναλογιστούν, να ενημερωθούν και να συμμετέχουν σε δράσεις εθελοντισμού στην Αττική!

Διανύοντας το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού 2011, το πρόγραμμα ανταλλαγής νέων “Volunteering 2011 @ EUr Service.gr” δίνει τη δυνατότητα στους νέους που συμμετέχουν να βιώσουν για 7 ημέρες την έννοια του εθελοντισμού, ως έναν τρόπο ενεργής συμμετοχής στην κοινωνία των πολιτών. Οι συμμετέχοντες, έχοντας πραγματοποιήσει έρευνα στις αντίστοιχες χώρες τους για τις μορφές που μπορεί να πάρει ο εθελοντισμός, συμμετέχουν στο πρόγραμμα και μοιράζονται τις  γνώσεις τους και εμπειρίες, προκειμένου να βγει ένα συμπέρασμα για το πως αντιλαμβάνονται οι διάφορες ευρωπαϊκές χώρες την έννοια του εθελοντισμού, καθώς και για τις ίδιες τις ευκαιρίες που δίνονται μέσα από την Ευρώπη για την προώθηση της εθελοντικής εργασίας.

Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να αναλογιστούν, να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν  σε εθελοντικές δράσεις για την φροντίδα και προστασία του δάσους του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα, τη δενδροφύτευση του νέου κέντρου περίθαλψης άγριας ζωής της ΑΝΙΜΑ και τη γνωριμία με τις δραστηριότητες των Γιατρών του Κόσμου. Βασικός στόχος είναι να γνωρίσουν, όχι μόνο οι συμμετέχοντες αλλά και οι λοιποί εμπλεκόμενοι στις διάφορες δράσεις, τις δυνατότητες που δίνονται μέσα από την ενεργό συμμετοχή των νέων για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του ανθρώπου και την προσωπική ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα διοργανώνεται από την ΕΛΙΞ και υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση -  Δράση 1.1. Ανταλλαγές Νέων».

Youth in Action by ELIX Youth in Action by ELIX

«Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση (ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.»

 

Προγραμμα ανταλλαγης νεων απο την ΕΛΙΞ - Volunteering 2011 @ EUr Service.gr Προγραμμα ανταλλαγης νεων απο την ΕΛΙΞ - Volunteering 2011 @ EUr Service.gr Προγραμμα ανταλλαγης νεων απο την ΕΛΙΞ - Volunteering 2011 @ EUr Service.gr
Προγραμμα ανταλλαγης νεων απο την ΕΛΙΞ - Volunteering 2011 @ EUr Service.gr Προγραμμα ανταλλαγης νεων απο την ΕΛΙΞ - Volunteering 2011 @ EUr Service.gr Προγραμμα ανταλλαγης νεων απο την ΕΛΙΞ - Volunteering 2011 @ EUr Service.gr

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ