ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων σήμερα και η ΕΛΙΞ τιμά τα εκατομμύρια των ανθρώπων που έχουν εκτοπιστεί από τις πατρίδες τους και αναζητούν μια καλύτερη ζωή.

Όπως η Νίλα που ήρθε στο εκπαιδευτικό κέντρο της ΕΛΙΞ τον Ιανουάριο του 2018. Σε ηλικία 14 ετών, χωρίς τη γνώση της ελληνικής γλώσσας, αλλά μιλώντας κάποια αγγλικά, η Νίλα άρχισε να παρακολουθεί καθημερινά τα μαθήματα μας.

Μετά από μερικούς μήνες και με την υποστήριξή μας, γράφτηκε στην πρώτη τάξη του Γυμνασίου. Έκτοτε, με συνεχή δουλειά και θέληση, κατάφερε να βελτιώσει τις γλωσσικές της δεξιότητες στα ελληνικά και τα αγγλικά, απέκτησε με επιτυχία το πιστοποιητικό ελληνικής γλώσσας Α2 και μόλις ολοκλήρωσε τη δεύτερη τάξη στο γυμνάσιο.

Η Νίλα σκέφτεται ήδη τη μετέπειτα σταδιοδρομία της, με τα ενδιαφέροντά της να περιστρέφονται γύρω από τα ανθρωπιστικά επαγγέλματα. Είναι μια από τις πιο αποφασιστικές μαθητές, που έχει δείξει πρόοδο όχι μόνο στο πεδίο της εκπαίδευσης, αλλά και στην προσωπική και κοινωνική ανάπτυξή της.

Η ίδια λέει ότι η ΕΛΙΞ είναι η δεύτερη «οικογένεια της» και το ίδιο νιώθουμε και εμείς για όλα τα παιδιά που παρακολουθούν ή παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, «Εκπαίδευση για την Ένταξη» που υλοποιούμε με την υποστήριξη της UNICEF, του IOM Greece και της DG HOME.

Μάλιστα, η Νίλα πρωταγωνίστησε πρόσφατα σε προωθητικό βίντεο που δημιούργησε η UNICEF (σε συνεργασία με την Σουηδική Εθνική Επιτροπή του οργανισμού) ώστε να ενημερώσει το παγκόσμιο κοινό για την κατάσταση των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα και για τις προσπάθειες της Κοινωνίας των Πολιτών και των προγραμμάτων της για την ομαλή τους ένταξη.

nila elix learning center june 2020 2

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ