ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Σεμινάριο Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης Ομαδαρχών της ΕΛΙΞ

Φέτος την άνοιξη, η ΕΛΙΞ πραγματοποίησε δύο ολοήμερες ενημερώσεις ομαδαρχών, στις 17 Απριλίου και στις 15 Μαΐου! Στόχος των ενημερώσεων ήταν να προετοιμαστούν οι υποψήφιοι ομαδάρχες για τον συντονισμό ενός προγράμματος εθελοντικής εργασίας στην Ελλάδα!

 

Η Πρώτη ενημέρωση έλαβε χώρα στην αίθουσα σεμιναρίων του Προσκοπικού κέντρου Πύργου Βασιλίσσης στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης! Οι 9 συνολικά συμμετέχοντες, ήρθαν δυναμικά από τις 08.00 το πρωί για να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν για τον ρόλο που θα αναλάβουν στα προγράμματα εθελοντικής εργασίας φέτος το καλοκαίρι!

Η δεύτερη ενημέρωση πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα στο κέντρο της Αθήνας που μας παραχώρησε η Ελληνική Εταιρεία. 13 ενθουσιώδεις υποψήφιοι ομαδάρχες συμμετείχαν στην δεύτερη αυτή εκπαίδευση, οι περισσότεροι εκ των οποίων θα αναλάβουν το ρόλο του ομαδάρχη στα προγράμματά μας στην Ελλάδα.

Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε και στις δύο ενημερώσεις ήταν βασισμένη στην άτυπη εκπαίδευση: με βιωματικές δραστηριότητες, προσομοιώσεις και συμμετοχικές συνεδρίες, οι μελλοντικοί ομαδάρχες προβληματίστηκαν, συζήτησαν, δοκίμασαν τις δυνάμεις και τα όρια τους.

Και στις δύο ενημερώσεις, πολύτιμή ήταν η συμβολή παλαιότερων ομαδαρχών της ΕΛΙΞ που συμμετείχαν στην εκπαίδευση των υποψήφιων ομαδαρχών καθώς και εθελοντών της οργάνωσης που βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή των ενημερώσεων.

Με πολύ κέφι, προσμονή και λίγο, παραγωγικό άγχος, οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες ανέλαβαν τον συντονισμό ενός από τα 22 προγράμματα που υλοποιούμε φέτος το καλοκαίρι!

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ