ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΕΡΓΟ

Με την απονομή των πιστοποιητικών συμμετοχής τους ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του προγράμματος «Get Ready 4 Your Future» που υλοποιεί η ΕΛΙΞ με την υποστήριξη της HSBC.

Οι νέοι και οι νέες, πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα παρακολούθησαν το πρόγραμμα εργασιακής ετοιμότητας και προετοιμασίας τους για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας.

Κάποιοι/ες από αυτούς/αυτές τα κατάφεραν και θα παρουσιάσουμε τις ιστορίες επιτυχίας τους σε μεταγενέστερο χρόνο, μαζί με την προσωπική τους αξιολόγηση του προγράμματός μας.

Στους τρεις μήνες που διήρκησε ο πρώτος κύκλος του προπαρασκευαστικού προγράμματος ένταξης, οι ωφελούμενοι/ες συμμετείχαν σε μια σειρά δραστηριοτήτων κατάρτισης που παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να εξοικειωθούν οι ωφελούμενοι με θέματα που σχετίζονται με την αγορά εργασίας και πιο συγκεκριμένα, να είναι σε θέση να εκτελούν εργασίες όπως η σύνταξη βιογραφικού σημειώματος, η αναζήτηση και διατήρηση της θέσης εργασίας, καθώς και την απόδοση σε αυτήν, όπως και την επιτυχή εκπλήρωση συνέντευξης εργασίας.

Ο κύκλος μαθημάτων "Εργασιακής ετοιμότητας για την επιτυχή είσοδό τους στην Αγορά Εργασίας" πραγματοποιείται στο «p^2 multispace» της ΕΛΙΞ στο κέντρο της Αθήνας, σε πρωινές και βραδινές βάρδιες, και παραδίδεται στα ελληνικά ή στα αγγλικά ανάλογα με τις ανάγκες και τη σύνθεση των ομάδων.

Το πρόγραμμα «Get Ready for your Future» θα ολοκληρωθεί σε τρεις (3) ανεξάρτητους κύκλους με 100 ώρες παρακολούθησης για τον καθένα/καθεμία των ωφελούμενων. Κάθε κύκλος έχει τρεις (3) διαφορετικές ομάδες/τμήματα.

Οι 100 ώρες περιλαμβάνουν την εκπαίδευση ετοιμότητας για εργασία (80) και την βασική κατάρτιση στον τομέα των δεξιοτήτων πληροφορικής (20).

Στόχος του προγράμματος είναι η προσφορά αυτού του μαθήματος σε 180 νέους πρόσφυγες και μετανάστες.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες. Όλοι οι συμμετέχοντες που καταφέρνουν να ολοκληρώσουν επιτυχώς το μάθημα λαμβάνουν Πιστοποιητικό Συμμετοχής.

Για να αιτηθείτε τη συμμετοχή σας στον δεύτερο κύκλο, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-3810212

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ