ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΕΡΓΟ

Από τις 30 Ιουνιου έως τις 5 Ιουλιου η ΕΛΙΞ συμμετείχε στο "Capacity Building Training" με τίτλο "Begin Anywhere: Volunteer, Insipire, Engage" της Alliance of European Voluntary Service Οrganizations στην Sremski Karlovci της Σερβίας. Το training course διοργάνωσε η σέρβική οργάνωση YRS-VSS (Young Researchers of Serbia - Voluntary Service of Serbia) και υποστηρίχθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το Europan Youth Foundation του Συμβούλιου της Ευρώπης.

 

Κατά τη διάρκεια αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους καθώς και τις καλύτερες και πιο καινοτόμες πρακτικές από την οργάνωσή τους, σχετικά με το πώς αντιμετωπίζουν τις νέες τάσεις στον εθελοντισμό νέων. Ένα από τα σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν επίσης ήταν η καινοτόμες δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, που ως σκοπό τους έχουν να βοηθήσουν τις κοινότητες που έχουν εγκλωβιστεί σε κρίσιμες καταστάσεις, να τις ξεπεράσουν με επιτυχία.

Τα καλύτερα παραδείγματα για αυτές τις δράσεις αλληλεγγύης δόθηκαν από την Γιαπωνέζικη οργάνωση NICE, που εδώ και 3 χρόνια διοργανώνει διάφορα εθελοντικά προγράμματα στις περιοχές που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι, το 2011.

 

Η διοργανώτρια οργάνωση αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος θα εφαρμόσει παρόμοιες εθελοντικές δράσεις στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες πρόσφατα. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ (έπειτα από τη Δευτέρα 14-07-2014).

 

Επίσης , σε άλλο επίπεδο, έγιναν συζητήσεις , σχετικά με το τι προσφέρει κάθε εθελοντικό πρόγραμμα και το πώς μπορούν οι εθελοντές στη διάρκεια αυτού να επιμορφώνουν τον εαυτό τους, να αποκτούν νέες κοινωνικές δεξιότητες και ικανότητες που θα τους φανούν χρήσιμες στη ζωή τους.

 

Επιπλέον, για να υπάρξει και ένα «χειροπιαστό» αποτέλεσμα αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι εθελοντές δούλεψαν πάνω σε διάφορες προτάσεις και έγγραφα που σχετίζονται με το μέλλον των διεθνών προγραμμάτων εθελοντισμού, έχοντας σαν στόχο τους τόσο την ποιοτική βελτίωση των προγραμμάτων, όσο και τον να αποτελέσουν αυτά έναν καθοριστικό και ρεαλιστικό παράγοντα αλλαγής, μέσα στις δύσκολες κοινωνικά και οικονομικά εποχές που βιώνουμε.Οι προτάσεις αυτές θα παρουσιαστούν παραπέρα στις διάφορες ομάδες εργασίας και συναντήσεις της Alliance, για να γίνουν αντικείμενο συζήτησης και θεμέλιο για μελλοντικά σχέδια δράσης.

 

Στο training αυτό έλαβαν μέρος 28 εκπρόσωποι των 20 οργανώσεων, μέλος της Alliance.

 

Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ