ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΕΡΓΟ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Zoom in Multiculturality” στη Σλοβακία-2016

Είναι πολύ δύσκολο να βάλεις σε λέξεις και να περιγράψεις ένα πρόγραμμα σε ένα μικρό κείμενο. Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσει κάποιος.

Ξεκινώντας, το πρόγραμμα Zoom in Multiculturality” πραγματοποιήθηκε στο Seneĉ της Σλοβακίας το διάστημα 24 Ιουλίου μέχρι 1 Αυγούστου 2016 και είχα την τύχη να είμαι μία από τους δύο συμμετέχοντες που εκπροσώπησαν την ΕΛΙΞ.

Ο σκοπός του σεμιναρίου ήταν να εκπαιδευτούμε όλοι οι συμμετέχοντες και να αντιμετωπίζουμε τα νέα μέσα δικτύωσης και ενημέρωσης με κριτικό τρόπο, αλλά και να τα χειριζόμαστε κατά των διακρίσεων, των προκαταλήψεων, των στερεοτύπων, της λεκτικής βίας και άλλων.

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο προέρχονταν από 10 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης: Ελλάδα, Βουλγαρία, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία, Γαλλία, Δανία, Εσθονία, Λετονία, αλλά και από τη διοργανώτρια χώρα τη Σλοβακία.

Η εκπαίδευση στο σεμινάριο περιελάμβανε βιωματικές δράσεις, συζητήσεις, παιχνίδια, επισκέψεις και πολλές «τονωτικές δραστηριότητες» (energisers) που φυσικά απαιτούσαν συνεργασία και προσπάθεια από όλους τους συμμετέχοντες.

Μια ιδέα για τη μορφή του προγράμματος μπορεί να πάρει κάποιος και από το ημερολόγιο των δραστηριοτήτων σε μορφή blog που κρατούσαμε ανά ομάδες οι συμμετέχοντες: http://zoomininterculturality.blogspot.gr/?view=magazine 

Μέσα από όλες αυτές τις δραστηριότητες, τη συνεργασία, τη συμβίωση καταφέραμε να έρθουμε πιο κοντά, να ανταλλάξουμε απόψεις και προβληματισμούς, αλλά και να διασκεδάσουμε και να περάσουμε όμορφα.

Έτσι, από τη συμμετοχή μου στο πρόγραμμα όχι μόνο απέκτησα νέες γνώσεις, αλλά και έζησα μοναδικές εμπειρίες, έκανα καινούριους φίλους και φυσικά έχω αξέχαστες στιγμές να θυμάμαι!

Εννοείται πως δεν μετάνιωσα ούτε στιγμή για τη συμμετοχή μου και μακάρι να τα καταφέρω να συμμετάσχω ξανά στο μέλλον σε κάποιο άλλο πρόγραμμα!

Μαρία M.

tc-zoom-interculturality-slovakia-072016-1
tc-zoom-interculturality-slovakia-072016-2
tc-zoom-interculturality-slovakia-072016-3
 • tc-zoom-interculturality-slovakia-072016-1
 • tc-zoom-interculturality-slovakia-072016-2
 • tc-zoom-interculturality-slovakia-072016-3
 • Σχετικά Άρθρα

  Copyright © 2013 ΕΛΙΞ Προγραμματα Εθελοντικης Εργασιας.
  Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.     [Όροι Χρήσης]

  Υποστήριξε την ΕΛΙΞ
  Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας και την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση σας στον ιστότοπό μας, αποδέχεστε την πολιτική cookies. Συμφωνώ